Dillon's Rolling Western: The Last Ranger

  • Ontwikkelaar Vanpool
  • Eerste releasedatum 27 juni 2013
  • Platformen Nintendo 3DS
  • Gameliner score

Review: Dillon's Rolling Western: The Last Ranger - Nintendo 3DS

Deze week mocht ik aan de slag met Dillon's Rolling Western: The Last Ranger. Dit is voor mij de eerste kennismaking met het tweede spel in de Dillon's Rolling Western-reeks. Dillon is een armadillo in een Wild West-setting. Een succes? Lees het hieronder.

onbekend

Hybride mix van meerdere spellen

Het eerste wat natuurlijk opvalt, is de zeer geslaagde setting van dit spel. De personages zijn zeer goed uitgewerkt en mij persoonlijk viel meteen op dat dit spel bepaalde elementen heeft "geleend" van andere spellen. De opbouw qua tijd en dagen doet wel heel erg aan The Legend of Zelda: Majora's Mask denken. Het spel kent ook een opbouw van drie dagen en een in-game klok die continu aanwezig is.

Het doel van het spel is het veiligstellen van je vee in een groot gebied terwijl je ook nog vijanden moet tegenhouden.

Snelheid!

Juist omdat het gebied vrij groot is in dit spel zal je al snel gebruik gaan maken van Dillons grootste troef: het kunnen oprollen en onder hoge snelheid voortbewegen en ondertussen je vee beschermen. Dit zorgt er ook voor dat je als gamer een juiste balans moet zien te vinden tussen het in de gaten houden van de tijd, het beschermen van je vee en het navigeren door het land. Juist als gamer moet je hierdoor 'n snel schakelen maar ook vooruit kunnen plannen en denken. Een geweldige toevoeging voor dit leuke spel.

onbekend

Power-Ups

Maar natuurlijk hoef je het niet allemaal alleen te doen. Je kan vele power-ups verzamelen door het spel heen. Dit spel geeft je zelfs de mogelijkheid om samen te spelen met andere 'Rangers'. En deze toevoeging zorgt niet alleen voor een extra partner maar voegt veel meer toe dan dat alleen.

Eigenaardigheden

Wat ik persoonlijk zag als een minpunt was het feit dat de controls niet consistent zijn. De controls voor het reizen als het vechten zijn het tegenovergestelde. Nu is dat niet zo heel erg, maar het spel geeft er helaas geen melding van. Dit hadden ze beter wel kunnen doen, omdat het jou als gamer daardoor irritatie kan besparen.

Ook zal de camerapositie niet altijd even ideaal zijn in gevechten. Dat kan er soms voor zorgen dat bepaalde vijanden gewoon niet zichtbaar zijn.

onbekend

Het eindoordeel van Bob Andringa

Dillon's Rolling Western: The Last Ranger is een zeer geslaagde game die je zeker waar geeft voor je geld. Het ziet er visueel echt zeer goed uit en als je dit spel speelt zal je de eigenaardigheden (die ieder spel heeft) voor lief nemen en je weer even wanen in het Wilde Westen.

  • Pluspunten
  • Visueel erg sterk
  • Wilde Westen
  • Minpunten
  • Wel erg kort
  • Weinig replaywaarde
Gameliner Score
Prima

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?