Review: El Tigre: The Adventures of Manny Rivera PlayStation 2

Geplaatst:

Na Spongebob, Jimmy Neutron en de Fairly OddParents mag nu ook El Tigre zich aan het rijtje met Nickelodeon-games toevoegen. Krijgen we langzamerhand genoeg van dit soort games of mag deze game niet ontbreken aan het lijstje, we zullen het zien.

Tussen goed en kwaad

Je speelt als de dertienjarige jongen Manny Riviera, gemaskerd als alter ego El Tigre. De jongen heeft superkrachten en is tussen het goed en kwaad gewikkeld geraakt. Zijn vader is voormalig superheld Puma Loco en zijn opa was bekend als White Pantera, een grote slechterik. Beiden proberen op hun manier Manny aan hun kant te krijgen. In dit avontuur komt de familie Riviera in gevaar, wanneer vader en opa worden ontvoerd door Mikla, de Prince of Doom, en zijn AzTech-hulpjes.

Een stad in gevaar

Miracle City komt in gevaar en het is aan El Tigre om de stad en zijn familie uit de handen van deze schurk te redden. Gelukkig krijgt Manny hulp van zijn vrienden Frida en Black Cuervo. Je kunt de game met El Tigre, Frida of Black Cuervo spelen in vier verschillende levels: Miracle City, Calavera Mesa, Old Cementary en AzTech Ruins. Elke level moet je binnen een bepaalde tijd zien uit te spelen. Met het verslaan van je vijanden en door een snelle tijd neer te zetten verdien je Macho, waarmee je eindbazen kunt verslaan en nieuwe levels kunt vrijspelen. Als je alles hebt behaald, zul je tot slot het vierde speelbare personage in de game vrijspelen: White Pantera.

Slappe hap

Waarom de game een 7+-ranking heeft gekregen is me nog steeds onduidelijk. Ik dacht aan het begin van deze game dat het toch niet veel kon voorstellen, en later vond ik dat nog steeds. En eigenlijk ben ik dan ook niet op een zinnig antwoord gekomen voor die vraag. Ik vond de game wat saai en de levels waren alles behalve 7+.

De game is weer zo'n doorsnee platformgame, die we al eens eerder hebben gezien. De verschillende personages hebben mij niet echt geboeid, want er zat niet echt verschil in ze, behalve dan het slaan of schoppen dat bij elk personage anders was.

Erg vervelend was ook dat ik een oneindig aantal keren van het dak kon afvallen, maar waarom? De vijanden waren niet echt super interessant en ook de spelduur was aan de matige kant. Het is jammer dat er niet wat meer aandacht aan de game is besteed.

Voor de kleintjes?

De game zou voor de kleintjes een leuke game zijn, maar de game begint erg hoog in zijn leeftijdsranking. Dat een kind van zes door deze matige game kijkt zou kunnen, maar op de leeftijd van acht jaar zal kleine Bas toch echt wel doorhebben dat het saai wordt wanneer hij maar blijft leven, al valt hij nog zo vaak van het dak.

Het eindoordeel van Alex Zweers

Deze game is weer een zoveelste platformgame; het is er om zo langzamerhand moe van te worden. De levels hebben niet echt variatie en ook de gameplay had wat meer aandacht mogen krijgen. Wel hebben de makers de stijl van de tekenfilm weten na te bouwen, wat natuurlijk weer een plusje is voor de trouwe kijkers. Het wisselen van personage was me nogal onduidelijk en lijkt onnodig, aangezien de krachten van elk personage hetzelfde aanvoelen. Misschien een leuke titel voor de grootste fans van El Tigre, maar voor een gerespecteerd gamer is deze game niet te pruimen.

    Onvoldoende
  • Leuk verhaal
  • Tekenfilmstijl
  • Geen variatie
  • Te hoge leeftijdsranking
  • Speelduur
Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot El Tigre: The Adventures of Manny Rivera

Series

-

Uitgever

THQ Nordic

Reviewscore

Platforms

PlayStation 2

Releasedatum

28 maart 2008

Ontwikkelaar

THQ

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord