Everybody's Golf World Tour

  • Eerste releasedatum 28 maart 2008
  • Platformen PlayStation 3
  • Gameliner score

Review: Everybody's Golf World Tour - PlayStation 3

Je hebt golf realistisch en minder realistisch. Je hebt Wii Sports en je hebt PGA Tour. Er is echter ook iets wat er tussenin lijkt te zitten. Ik heb het hier over Sony's eigen golfgame. We spreken de jongste telg uit deze familie voor de PlayStation 3, getiteld Everybody's Golf: World Tour.

Humor

De game wordt buiten Europa ook wel Hot Shots Golf genoemd. Wat bekendheid betreft is de game niet zo ontzettend populair, maar ondanks alles heeft de reeks wel een eigen fanbase opgebouwd.

Dat is onder andere te danken aan de humor waarmee de game vol zit. Daarnaast bevalt de gameplay mij prima. Ik word vrolijk van al die kleurrijke characters, waarvan er vijftien rondlopen. Er zijn voor elke moeilijkheidsgraden vijf characters vrij te spelen, waardoor er reden is om steeds hogere moeilijkheidsgraden te spelen. Dit verhaal geldt ook voor de caddies, waarvan er zeven beschikbaar zijn, waarover je als speler kunt beschikken. Niet alleen zijn de characters erg kleurrijk en vrolijk, ze zien er bovendien prachtig uit, natuurlijk wel in de bekende cartoony-style. Ook de omgeving is erg leuk uitgewerkt, omdat elk veld een ander thema met zich meebrengt.


Uitblinken

Afhankelijk van de prestaties die je levert, krijg je na elke ronde die je speelt een bepaalde hoeveelheid loyalty. Als character kun je uitblinken in een aantal eigenschappen, te weten power, control, impact, spin en sidespin. Je kwaliteiten stijgen bij elk nieuw loyalty-level.

Het slaan is bijzonder eenvoudig te noemen, waardoor spelen leuk wordt. Je houdt de X-knop ingedrukt om je slag in te zetten en je drukt op dezelfde knop wanneer je wilt slaan. Afhankelijk van je timing bepaal je de kracht achter je slag. Wanneer je een derde keer drukt moet je de timing goed hebben om de bal zo gecontroleerd en strak mogelijk te slaan. Het fijne aan dit alles is dat dit systeem ook goed toegankelijk is vanuit moeilijke posities.

Moeilijk?

Het putten kan in het begin erg lastig zijn, maar de rest is eigenlijk niet extreem moeilijk te noemen. Je zult niet heel vaak grote afzwaaiers maken dankzij het intuïtieve systeem waar gebruik van wordt gemaakt. De slagmogelijkheden zijn niet echt divers, maar je moet wel goed rekening houden met de ondergrond. Deze kan namelijk heuvelachtig zijn, wat van invloed is op hoe de bal rolt.

Multiplayer

Je kunt online met vijftig spelers spelen, en offline is een multiplayer voor maximaal acht spelers beschikbaar. Offline ben je aangewezen op het spelen van losse holes, toernooien en challenges. Online vecht je je omhoog op de ranglijsten. Hierbij hoef je niet op de andere 49 spelers wachten, want je speelt allemaal tegelijkertijd. Je bent ook zeker niet doelloos bezig in de multiplayer, want naast het verdienen van een zo hoog mogelijke ranking kun je tal van leuke dingen vrijspelen. Zo wordt de gameduur extra breed en kun je een eigen speelstijl opbouwen.

Het eindoordeel van Alex Zweers

Everybody's Golf: World Tour heeft een prachtige cartoony uitstraling, en daar moet je zeker niet door laten afschrikken. De game bezit namelijk ook een behoorlijk uitdagende gameplay. Het slaan van een bal is in het begin te simpel, maar wordt naar loop van tijd iets lastiger voor je gemaakt. De toevoeging van speciale slagen en de invloed van de ondergrond wegen mee aan een behoorlijk niveau. Tel hierbij op dat je zowel online als offline een mooie multiplayer hebt en golfen bleek nog nooit zo leuk.

  • Pluspunten
  • Online
  • Veel content
  • Diepgang
  • Minpunten
  • Cartoony uitstraling kan afschrikken
Gameliner Score
Perfect

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?