Harry Potter: Hogwarts Mystery

 • Ontwikkelaar Jam City
 • Eerste releasedatum 25 april 2018
 • Platformen Mobile
 • Genre RPG
 • Gameliner score

Review: Harry Potter: Hogwarts Mystery - Mobile

Harry Potter is toch wel een fenomeen te noemen en heeft wereldwijd vele fans. Of je nou fan bent geworden door de boeken, films, games of een combinatie ervan, maakt allemaal niet uit. Fans zijn het erover eens: Harry Potter is nog steeds tof. Ontwikkelaar Jam City besloot deze fans eens te trakteren op een geheel nieuwe ervaring. Middels je telefoon of tablet kun je zelf Hogwarts betreden, dankzij de free-to-play game Harry Potter: Hogwarts Mystery. Zelf alle lessen volgen en een meester tovenaar of heks worden, wie wil dat nou niet? Of de game aan alle verwachtingen voldoet, lees je hieronder.

onbekend

Hallo Hogwarts

Harry Potter: Hogwarts Mystery staat compleet in het teken van jou. Vergeet Harry Potter en zijn maten, enkele jaren voordat hij de school betreedt, mag jij daar lessen volgen. Dit doe je aan de hand van je zelfgemaakte personage. In het begin heb je nog maar weinig keuze tot het maken van je personage, maar dit wordt natuurlijk tijdens het spelen steeds meer en uitgebreider. Terwijl je je klaarmaakt voor Hogwarts, ontmoet je je beste vriend/vriendin (afhankelijk van of je een meisje of jongen bent) met de naam Rowan. Bij het horen van jouw naam breekt er bij haar paniek uit. “Ben jij geen familie van..?” Zo Rowan, erg fijn, de toon is dus gezet.

Nee, ook jouw schoolperiode gaat niet zonder slag of stoot verlopen. Jouw broer heeft er namelijk voor gezorgd dat je al een naam op Hogwarts hebt. Hij ging op zoek naar de Cursed Vaults en werd daarbij van school gestuurd. Raad eens wat jij nu als doel hebt? Dit is echter niet het enige, er zijn veel verschillende lessen te volgen, bekende personages te ontmoeten en al kort na de intro ontmoet je jouw nemesis, dit qua hatelijkheid het nichtje van Malfoy had kunnen wezen. Alles om jouw een goede schoolervaring te bieden.

onbekend

Die @#$%# energy!

Het verhaal van de titel is ontzettend tof. Het is alleen jammer dat je er maar amper wat van mee kan krijgen. Het is namelijk echt wel een typische free-to-play game te noemen. Wachten, wachten en nog eens wachten, tenzij je besluit er een smak geld tegenaan te gooien. Met regelmaat gebeurt het dat je drie uur moet wachten voor je verder kan met het verhaal. Okay, dat is nog tot daaraan toe, maar als je je bedenkt dat je daarnaast met energy werkt waar je ook op moet wachten, dan wordt het wel heel extreem. Stel je voor, je doet een lesje potions. Om deze volledig te halen moet je vijf sterren halen. Die sterren haal je door op dingen te klikken en op dingen klikken verbruikt energy. Regelmatig gebeurt het dat je een volledige balk energy hebt, een les gaat volgen en dan nog geeneens twee sterren kan halen. Kun je weer 2 uur wachten voordat je de les af kan maken. Het systeem is niet onbekend voor free-to-play games, maar is in Hogwarts Mystery wel heel extreem. Het voelt daarom met regelmaat als een snelle cash grab van Jam City uit.

Wat ook jammer is, is dat ons van tevoren een heuse ervaring binnen de wizardwereld werd beloofd. Wanneer je dus een les potions volgt, zou je denken dat je heel tof ingredienten moet afwegen en vervolgens aan een ketel moet toevoegen toch? Nee hoor, het is een point and click game. Je klikt een paar keer op een boek waarbij staat ‘lees over onderwerp’ en je hebt weer een deel van de ster erbij. Het is allemaal erg simpel en voor een game waar de verwachtingen zo hoog gespannen voor waren, voelt het als een enorme teleurstelling. Voor mijn gevoel had het zoveel meer kunnen zijn.

onbekend

Het eindoordeel van Rebecca Nieuwenhuis

Harry Potter: Hogwarts Mystery weet Potterfans mee te slepen naar Hogwarts waar zij zelf student kunnen spelen. De lessen wisselen zich af met een tof verhaal en doordat je bekende personages ontmoet, voelt de game als een feestje van herkenning. Jammer is alleen dat Jam City het concept van free-to-play wel extreem tot de max doortrekt. De titel is amper te spelen zonder er wat geld tegenaan te smijten. Daarbij laat ook de gameplay zeer te wensen over door zijn simpliciteit. Het had zoveel kunnen zijn, maar voor nu is het helaas meer teleurstelling dan tofheid.

 • Pluspunten
 • Interessant verhaal
 • Hogwarts is altijd tof
 • Minpunten
 • Je energybalk is continu leeg
 • Jammerlijke gameplay
Gameliner Score
Aardig

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?