Review: Hitman Sniper Challenge PlayStation 3

Geplaatst: 25 mei 2012 17:00

Met klappers als Diablo 3, Ghost Recon: Future Soldier en Max Payne 3 zie je de game Hitman: Sniper Challenge al snel over het hoofd. Dit wordt vergemakkelijkt doordat het niet in de winkels ligt, maar alleen te downloaden is. En ook nog eens alleen te downloaden voor de mensen die Hitman: Absolution pre-orderen. Ja, dat klopt, de volwaardige Hitman game komt pas in de tweede helft van dit jaar uit, dus wat doet Sniper Challenge dan online? Nou, gewoon om je te vermaken en je klaar te stomen voor de echte game. Dit is namelijk niets meer dan 'n level en een kans om alvast wapens vrij te spelen. Een leuk extraatje, maar kwalitatief ook goed?

1 level, 1 taak en vijftien minuten

Even zonder gekkigheid: deze game duurt vijftien minuten. Letterlijk. Linksonder in het scherm staat een trauma-verwekkende timer. Deze telt vijftien keer een minuut en daarin moet jij je target hebben afgeknald. Door het hoofd. Lukt dat niet? Dan mag je het nog een keer proberen. Lukt het wel? Gefeliciteerd! Je hebt de game uitgespeeld.

Je schiet een kogel door het hoofd van een ongelukkig slachtoffer dat zich op een ander gebouw bevindt. Op het dak van een nóg ander gebouw staan zo'n honderd mensen te dansen en lopen dik twintig bewakers rond. Veel slachtvee zou je denken. Echter moet je hier maar 'n van hebben, namelijk een of andere rijke gast. Het 'waarom en wat' kan al snel genoeg achterwege gelaten worden, dus dat wordt schieten. Met een sluipschuttersgeweer dat zijn weerga niet kent ga jij op pad. Of ja" op pad. Je blijft op 'n en dezelfde plek tijdens de gehele game.

Gratis hè? Daar moet iets loos zijn

Technische nerd mode aan: grafisch is dit spel niet écht revolutionair (lees: best wel tegenvallend). De makers hebben nog wat uitgeprobeerd met de belichting en schaduwen, maar dat is allemaal kinderwerk als we kijken naar andere schietspellen. Kortom: de graphics vallen tegen 'n de game kan binnen vijftien minuten uitgespeeld zijn. Klinkt niet echt aantrekkelijk, of wel?

Maarrrrr"

Dit klinkt allemaal erg negatief, hartverscheurend en mierenneukend. Maar er is ook geweldig nieuws. Je kunt namelijk dit level op meerdere manieren uitspelen. Dus maak van dat kwartiertje maar gewoon een uur. Zo kun je een stoppenkast van een kogel voorzien, zodat de wachters opschrikken, zich omdraaien en jij onopgemerkt een paar gram lood hun gezicht in kan werken. Of als iemand op een balkon mooi de sterren aan het tellen is, kan je hun hoofd kennis laten maken met een kogel zodat diegene over de richel valt. Het zijn allemaal vrij simpele daden, maar het zorgt er wel voor dat je het level meerdere keren kan uitspelen. Dus schiet niet meteen die rijke gast neer, maar neem de moeite om alle bodyguards uit te schakelen.

Het eindoordeel van Robbert van Kortenhof

Hitman: Sniper Challenge is al met al een voldoende boeiende game (voor degenen die Hitman: Absolution pre-orderen) met geinige elementen. Je mond valt er niet van open (misschien soms om te gapen), maar het gebaar van Square Enix is bewonderingswaardig. Graphics? Daar hoef je het niet voor te doen. Gameplay? Best eentonig. Het gebaar? Mag absoluut beloond worden. Het moge duidelijk zijn: deze gratis game is een geweldig gebaar, maar zal je niet lang boeien.

    Voldoende
  • Gratis shizzle +1
  • Geinige mogelijkheden
  • Tijdverdrijf
  • Graphics vallen tegen
  • Gameplay eentonig
  • Snel uitgespeeld
  • Absoluut niet vernieuwend
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Hitman Sniper Challenge

Series

Hitman

Uitgever

Square Enix

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 3

Releasedatum

1 augustus 2012

Ontwikkelaar

Square Enix

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord