Review: IL-2 Sturmovik: Birds of Prey Xbox 360

Geplaatst:

De echte fans van de Il-2 Sturmovik-serie zullen vast al zitten te watertanden bij de gedachte dat deze serie naar de console komt: de PC-versie van de serie was namelijk een langdurige hit. Maar daar probeert 505 Games samen met 1C Company verandering in te brengen. Il-2 Sturmovik: Bird of Prey zal namelijk de plaats van de PC-versie moeten innemen. Achter de vraag 'of dat de game gaat lukken' staat echter nog een groot vraagteken.

Opnieuw de lucht in

Natuurlijk is dit niet de eerste vlieggame gebaseerd op de Tweede Wereldoorlog. We zullen dus voor de zoveelste keer de lucht in gaan met allerlei soorten vliegtuigen uit die tijd. Ditmaal maakt het geluid het echter nog een stuk beter. De game geeft je namelijk echt het gevoel alsof er beroemde pilootgevechten, hevige bomaanslagen en echte vliegtuigen rondvliegen in jouw eigen huiskamer en met een mooi surroundset kan dat gevoel niet meer stuk.

De diepgang van de game is dan ook zeker te bewonderen. Je voelt echt de geschiedenis tot leven komen. Je vliegt boven grootschalige en legendarische strijdvelden in vliegtuigen waar je hoogstwaarschijnlijk zelf nooit plaats in zult nemen. Maar in een game is natuurlijk alles mogelijk; zelfs mensen met hoogtevrees durven dan te vliegen.

Knallen maar

In de eerste missies houden 505 Games en 1C Company het echter heel simpel. Dat is maar goed ook, want zonder de eerste missies is het onmogelijk om verder in de game te komen. Daar krijg je namelijk een lesje vliegen, aangezien niet iedereen een geboren piloot is. De besturing maakt dat ook niet echt makkelijker, want die kan wel wat aanpassingen gebruiken.

Daarnaast krijg je ook een lesje schieten waarbij je het geschut van het vliegtuig eens even flik kunt uittesten met of zonder doelwit. Het is echter wel belangrijk dat je natuurlijk ook leert mikken, want anders heb je grote kans dat je neerstort.


Oefening baart kunst

Je kunt in elk geval genoeg oefenen. Want hoewel de Story Mode niet erg lang is, zijn er toch meer dan vijftig missies, verdeeld over zes unieke omgevingen. En mocht dat nog niet genoeg zijn: je kunt ook jouw eigen vliegtuig aanpassen met verschillende wapens. Overigens zien deze omgevingen er totaal niet slecht uit, want grafisch gezien is de game top.

Er zit echter 'n heel grote minpunt aan de game, waar hopelijk niet meer mensen last van zullen gaan hebben. In mijn geval bevatte de lucht namelijk honderden zwarte stipjes. Er lijkt eigenlijk meer een soort ruis in de lucht te zitten. Hierdoor werd mijn uitzicht vanuit je vliegtuig flink verpest.

Het eindoordeel van Michelle Plantinga

Over het algemeen is Il-2 Sturmovik: Bird of Prey echt een mooie game geworden, zowel grafisch als qua geluid en inhoud. Ik mis echter 'n belangrijk ding: een offline multiplayer-modus. Ik zou het namelijk prachtig hebben gevonden wanneer je samen met iemand had kunnen gamen die zo extreem met het vliegtuig mee beweegt dat het lijkt alsof je Xbox 360 in een Nintendo Wii is veranderd. Gelukkig geeft de game je wel de mogelijkheid om online te gamen. Verder houdt de game je lekker bezig door de vele missies die de singleplayer biedt.

    Voldoende
  • Echt belevingsgevoel
  • Grafische top
  • Genoeg missies
  • Goed geluid
  • Geen multiplayer
  • Korte Story Mode
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot IL-2 Sturmovik: Birds of Prey

Series

-

Uitgever

505 GameStreet

Reviewscore

Platforms

PlayStation Portable, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo DS

Releasedatum

4 september 2009

Ontwikkelaar

-

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord