Review: LEGO Pirates of the Caribbean: The Video Game PlayStation 3

Geplaatst:

Vanaf vandaag draait de vierde film van Pirates of the Caribbean, genaamd On Stranger Tides, in de bioscoop. Traveller's Tales heeft alle vier de films in een game gegooid en het een LEGO-jasje gegeven. Of dit een succes is geworden, kan je hieronder lezen.

Verhaal

In LEGO Pirates of the Caribbean: The Video Game volg je het verhaal van Jack Sparrow en zijn crew. Echter gebeurt het in deze game net even anders. Omdat de game vooral bedoeld is voor kinderen, moet je geen bloederige gevechten verwachten. De game bevat ook humor die meer geschikt is voor kinderen. Echter kan ik ook af en toe hierom lachen.

Na het eerste level heb je de mogelijkheid om aan een andere film te beginnen. Je kunt dus al gelijk naar de laatste film gaan als je dat wilt. Echter raad ik je dit af om te doen, want anders zal je niks van het verhaal snappen.

Verzamelen

Naast het afleggen van het verhaal is het ook mogelijk om een boel dingen te verzamelen. Hier zal je de meeste tijd mee bezig zijn. In elk level kan je met het kompas van Jack Sparrow acht voorwerpen vinden. Ook zijn er in elk level tien minikits verstopt. Om deze te vinden moet je bijvoorbeeld vijf LEGO-bootjes in elkaar zetten. Daarnaast kan je ook nog een ware piraat worden door genoeg Studs in een level te halen. Dit alles zal je nooit in 'n keer lukken. Daarom is het mogelijk om na het uitspelen van het level, het level opnieuw te spelen in de Free Mode. Je bent dus een lange tijd bezig om de game honderd procent te halen.

Saven

Je bent ongeveer 30 à  45 minuten bezig per level. Het vervelendste hiervan is dat je tijdens een level niet kan saven. Je moet dus echt even de tijd nemen bij het spelen van deze game. Het is jammer dat Traveller's Tales je geen optie geeft om te saven tijdens een level.

Co-op

De game is net zoals voorgaande delen speelbaar in co-op. Als je uit elkaar loopt zal een lijn het beeld in twee schermen verdelen. Helaas bevat ook deze LEGO-game geen online co-op. Laten we hopen dat de volgende LEGO-game dit wel krijgt.

Het eindoordeel van Justin Meijer

LEGO Pirates of the Caribbean: The Video Game is een heel erg vermakelijke game. Het volgt de vier films, alleen net even anders. Er valt genoeg te verzamelen, dus ben je uren zoet met de game. Het is wel jammer dat je tijdens een level niet kan saven. Ook is het jammer dat het weer niet mogelijk is om online co-op te spelen. Voor de rest is LEGO Pirates of the Caribbean een geslaagde LEGO-game!

    Goed
  • Vier films in 'n game
  • Verzamelen
  • Genoeg gameplay
  • Geen save-mogelijkheden tijdens level
  • Geen online co-op
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot LEGO Pirates of the Caribbean: The Video Game

Series

LEGO

Uitgever

Disney Interactive Studios

Reviewscore

Platforms

PlayStation Portable, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo DS, Nintendo Wii, Nintendo 3DS

Releasedatum

20 mei 2011

Ontwikkelaar

Traveller's Tales

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord