Review: Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations Xbox 360

Geplaatst: 5 april 2012 17:30

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations, een lange titel die al een klein beetje van de game vrijgeeft. Het is een Naruto-game, maar belangrijker is het 'generations'-gedeelte. Dat houdt in dat het een combinatie van de vorige delen is en de betreffende verhalen uit die games ook in deze game zitten. Daar begint het allemaal mee, het verhaal.

Elf verschillende stories

Wat deze game misschien wel het meest uniek maakt, is de story mode. Het is een mode waarbij allerlei verschillende verhalen van verschillende characters bij elkaar komen. In het begin zijn het drie verhalen, maar al snel heb je er meer te pakken. Je kunt maar liefst elf verschillende verhalen spelen. Je begint weliswaar met de belangrijkste verhalen, maar het is toch erg speciaal en vooral leuk dat het erin zit. De eerste drie verhalen zijn die van Naruto, Sasuke en het verhaal van de kind-versie van Naruto.

De verhaallijnen zijn niet heel erg goed te volgen als je geen Naruto-fan bent. Het zijn verhalen die rechtstreeks uit de Japanse anime-serie komen. Er wordt verder geen informatie gegeven wie iedereen is, dus je moet al wel een klein beetje voorkennis hebben voordat je je aan deze game waagt. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van Sasuke gehoord, wat een heel belangrijk personage zou zijn, maar dat maakte de gevechten zeker niet minder interessant.

Snelle gevechten

Zo'n gevecht duurt een tijdje en bestaat uit een paar rondes. Je krijgt per gevecht een soort doelstelling die je moet voltooien. In het begin moet je het gevecht winnen en mag je geen speciale 'kracht' gebruiken. Zodra dit je gelukt is, zet de computer er een krul doorheen en kan je je aan het volgende gevecht wagen.

Een gevecht is een onderdeel van het hele verhaal. Deze zitten met korte scènes aan elkaar vast en je speelt als het ware de ene battle na de andere. Als je niet zo geïnteresseerd bent in het verhaal kun je de gevechten ook even rustig nog een keer spelen. Je kunt ook je eigen gevecht in elkaar zetten. Je kiest simpelweg gewoon een tegenstander en een leuke kaart uit en dan kun je meteen aan de slag. Deze optie is ook met zijn tweeën te spelen en dan kun je tegen elkaar strijden met je favoriete personage.

De gevechten zijn heel erg snel. Je kunt door middel van bepaalde ninja-moves snel wegspringen en om een vijand heen manoeuvreren. Ieder personage heeft zijn eigen stijl en zijn eigen vaardigheden. Het ene personage is heel erg snel en de andere heeft een speciale kracht om de vijand te misleiden en vervolgens in 'n klap neer te slaan. Dit is erg gaaf, want in eerste instantie is het een kwestie van op de knoppen rammen, maar kort daarna krijg je er handigheid in en ken je alle aanvallen uit je hoofd.

Deze snelle moves en tactische bewegingen zien er eenmaal op het scherm erg mooi uit. Evenals het startscherm dat erg leuk oogt door de getekende en kleurrijke logo's, is de game zelf ook al erg gaaf gemaakt. Het heeft hetzelfde getekende stijltje als dat van de serie en er is vooral erg veel kleur gebruikt.

Geen hulpmiddelen

Je ziet je tegenstanders allemaal vreemde trucs uithalen en jou personage springt maar een beetje op en neer en deelt af en toe een klap uit. Dit komt omdat je vrijwel nergens in geholpen wordt. Er is geen uitleg aanwezig waar kort de knoppen met je door worden genomen en waar je toffe combo's leert.

Een kort voorbeeld is de hulpmiddelenoptie. Er staat rechtsonderin het scherm een schemaatje met hierin random voorwerpen. Deze kun je niet uitkiezen en ook weet je niet waar de tekens voor staan. Je moet maar via het controls-menu uitvinden hoe je een voorwerp in werking zet en wat je er eigenlijk mee kunt.

Wat nu?

Zodra je het verhaal een beetje doorgespeeld hebt en je een paar korte gevechten hebt gedaan, ben je er eigenlijk wel een beetje klaar mee. Je kunt alle mogelijke samenstellingen van gevechten proberen en je kan het verhaal helemaal uitspelen en ieder klein dingetje compleet krijgen, maar dat is ook niet geweldig. Naast het verhaal en de losse gevechten had er nog wel iets bij gekund. Voor echte Naruto-fans is zo'n verhaal met scènes uit de serie misschien voldoende, maar als je daar niet bijhoort dan wil je eigenlijk nog wel iets meer. Ook wil je graag iets nieuws, want voor degene die de vorige delen in de Naruto-serie hebben gespeeld zal het sowieso weinig nieuws zijn. Je kunt de game misschien wel een heel klein beetje zien als een combinatie van de vorige delen, maar dan met een paar nieuwe dingen.

Het eindoordeel van Nathan Hersbach

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations is een geweldige game voor echte Naruto-fans en een leuke game voor de rest. Dit komt omdat waarschijnlijk niet veel mensen het verhaal zullen snappen en waarschijnlijk ook geen van de personages kent, waar je toch al wel wat voorkennis voor nodig hebt. De game zelf is gewoon erg mooi en de gevechten zijn leuk. Dat er veel al in vorige delen te spelen was is misschien voor die mensen jammer, maar als je het nog niet gespeeld hebt is het ook gewoon nog leuk. Deze versie van Naruto is dus misschien geschikt voor een beperkt aantal mensen, maar het is toch wel een goede game te noemen. Misschien zit er na een paar uur wat weinig nieuws meer in, maar je kunt dan met zekerheid zeggen dat je een leuke game achter de rug hebt.

    Voldoende
  • Toffe gevechten
  • Oogt heel mooi
  • Elf verschillende verhalen
  • Veel verschil in de personages
  • Geen hulp
  • Lichte voorkennis vereist
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations

Series

-

Uitgever

Bandai Namco

Reviewscore

Platforms

Xbox 360, PlayStation 3

Releasedatum

30 maart 2012

Ontwikkelaar

CyberConnect2

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord