Shredders

 • Ontwikkelaar I-Illusions
 • Eerste releasedatum 17 maart 2022
 • Platformen Pc , Xbox Series
 • Genre Sport , Open-World , Indie
 • Gameliner score

Review: Shredders - Versnipper tegenstanders in de sneeuw - Xbox Series

In de loop der jaren zijn er aardig wat snowboardgames uitgekomen. Deze waren lang niet allemaal even goed, maar er zijn best wat pareltjes uitgebracht waarbij de sport snowboarden centraal stond. Mijn persoonlijke favoriet is toch wel 1080° Snowboarding. Misschien ook wel omdat het mijn eerste ervaring was met dit soort games. In de tussentijd zijn er heel veel goede games bijgekomen. Shredders wil zich ook in dat rijtje gaan nestelen, dus ik heb mijn skibril en snowboardkleding uit de kast gehaald om deze game eens onder de loep te gaan nemen.

onbekend

Dolle pret in de sneeuw

Voor wat het waard is, is Shredders voorzien van een verhaaltje om je een beetje door de game te manoeuvreren. Scotty en jij vormen samen een niet al te succesvol snowboardduo dat schuilgaat onder de naam Shredageddon. Samen maken zij filmpjes voor YouTube waar anderhalve man en een paardenkop naar kijkt. Tijdens een van jullie snowboard trips bij het Frozen Wood resort lopen jullie brand manager Lisa tegen het lijf. Zij ziet wel potentie in het olijke duo en biedt aan om te helpen bij het uitbouwen van het merk Shredageddon. Samen met bekende snowboarders moet je sicke trucjes uitvoeren zodat deze gefilmd kunnen worden en op YouTube kunnen worden gezet.

Ja, je leest het goed. Shredders zit boordevol bekende snowboarders. Wat te denken van sporters als Jamie Anderson, Kevin Backstrom, Jake Bauvelt, Sebbe De Buck, Elias Elhardt, Gimbal God, Marcus Kleveland en nog veel meer. Op zich leuk al die bekende namen, maar je ziet er eigenlijk helemaal niks van terug. In alle cutscenes zijn alle personages namelijk volledig gehuld in hun snowboard outfit en daardoor kun je hun gezichten dus niet zien. Als ik het goed heb gehoord, komen de stemmen wel overeen. Dat betekent dat ze hun eigen stemmen hebben ingesproken. Dat is op zich best top, maar het inspreken van stemmen voor een game of film is best een vak apart en dat hoor je bij sommige ook zeker terug. Een aantal kan het beter bij snowboarden houden.

onbekend

Frontside 360

Snowboard games zijn vaak op hun best als je toffe tricks kunt uitvoeren en dat is in Shredders zeker het geval. De besturing voelde eigenlijk best wel goed aan, maar kende wel wat schoonheidsfoutjes. In grote lijnen is het in ieder geval goed neergezet, waardoor je de tricks goed kunt showen als je een beetje gewend bent aan de combo's. De combinaties zijn overigens redelijk logisch, waardoor het natuurlijk aanvoelt om bepaalde bewegingen te maken. Met de rechter en linkerstick zorg je voor de beweging tijdens je sprong. Dus voor de zijwaartse, voorwaartse of wachterwaartse rotaties. Met de LB en RB knoppen kun je grabs doen om je trick nog meer spektakel te geven. Waar je de RT-knop gebruikt om je af te zetten voor de jump, gebruik je LT om weer netjes neer te komen. Alles gecombineerd kun je vrijwel alle bekende moves uitvoeren tijdens je sessies.

Shredders kent voornamelijk een storymodus waarin je het flinterdunne verhaallijn van het Shredageddon-duo volgt en stuk voor stuk tegen bekende snowboarders aanloopt. Uiteindelijk draaien dit soort games ook niet echt om hun verhaal, maar wat bij betreft had het duo best achterwege gelaten kunnen worden. Het leidt voornamelijk af van waar het nou daadwerkelijk om gaat; het doen van stunts in de knisperende sneeuw. Bij de missies van de sotry mode moet je een bepaalde objective halen en kun je extra sterren behalen door extra objectives te doen. Naast de missies kun je ook vrij snowboarden. Tijdens het vrij snowboarden kun je ook allerlei smileys vinden die kapot gaan als je ze raakt. Last but not least is er ook een multiplayermodus in Shredders. Helaas heb ik hier niks van kunnen zien, omdat ik de game voor release heb gespeeld.

Er is voldoende snowboardplezier te vinden in Shredders. De game bestaat namelijk uit zeven gebieden die ieder ook aardig wat missies met zich meebrengen. Door missies te halen, speel je nieuwe gear vrij die je kunt gebruiken voor je snowboarder. Afgezien van een coolere look heb je hier echter verder geen profijt van. De gear is overigens wel gebaseerd op echte boards, brillen en kleding. Dus je kunt je boarder echt aankleden met de bekende merken uit het snowboarden. De missies zijn redelijk afwisselend. Soms moet je bepaalde dingen kapotmaken tijdens het snowboarden, andere keren moet je racen, maar meestal moet je stunten. Hierdoor wordt het niet snel eentonig.

onbekend

Het oor wil ook wat

Shredders ziet er over het algemeen best aardig uit, al zijn sommige animaties wat houterig. Vooral de animaties tijdens de cutscenes zijn behoorlijk storend, omdat deze continu hetzelfde zijn. Het maakt ook niet zoveel uit wie je tegenover je hebt, ze bewegen allemaal op dezelfde manier. Dat maakt het nog minder aantrekkelijk om het toch al niet zo boeiende verhaal te volgen. Een ander belangrijk aspect in dit soort games is de soundtrack. Als je op grote snelheid door de sneeuw aan het banjeren bent, dan voelt dat toch altijd een stuk lekkerder met een dikke beat eronder. De muziek in Shredders is prima te hachelen, maar ook in dit opzicht zijn er games die het beter doen.

Dat laatste geldt eigenlijk voor vrijwel alles aan deze game. Het is allemaal voldoende, maar er zijn anderen die het beter doen. Ontwikkelaar I-Illusion heeft met Shredders prima werk geleverd. Als je nagaat dat deze game door een indie ontwikkelaar is gemaakt, dan kun je daar niet anders dan respect voor hebben. Zeker als je je bedenkt dat de studio nog niet zoveel games op het cv heeft staan. Met Shredders wordt daar in ieder geval een aardige titel aan toegevoegd. Ik ga zeker nog wat pogingen wagen om hier en daar mijn score te verbeteren of in plaats van twee sterren, drie sterren te halen, maar Shredders is niet een game dat ik jarenlang blijf spelen.

Het eindoordeel van Patrick Lamers

Voor een ieder die op zoek is naar een vermakelijke snowboardgame is Shredders er zeker eentje om in de gaten te houden. Verwacht niet dat dit de beste snowboardgame allertijden is, want dan kom je van een koude kermis thuis. Het blijft lekker om een beetje te stunten in de sneeuw, maar in veel opzichten is Shredders wel enigszins middelmaat in het genre. Dat is op zich niet slecht, maar dat maakt de game wel vooral geschikt voor de echte liefhebbers.

 • Pluspunten
 • Stunts
 • Besturing
 • Soundtrack
 • Veel missies
 • Minpunten
 • Voice acting
 • Story mode
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur PatrickLamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?