SingStar Guitar

 • Ontwikkelaar SCEE
 • Eerste releasedatum 15 oktober 2010
 • Platformen PlayStation 3 , PlayStation 4
 • Gameliner score

Review: SingStar Guitar - PlayStation 4

Sony is druk bezig met PlayLink, een systeem waarbij je de mobiele telefoon als controller gebruikt. Met games zoals Hidden Agenda, That's You, en de nog te verschijnen Frantics, lijkt het voorlopig nog niet stil te liggen rondom PlayLink. Om het lijstje van PlayLink-games nog uitgebreider te maken, heeft Sony's London Studio SingStar Celebration daar aan toegevoegd. Het is best een tijd stil geweest rondom SingStar. In 2014 verscheen de standaard PlayStation 4-versie van de game en sindsdien hebben we er niks meer van gehoord! Nu is er dan eindelijk weer een SingStar en ik mocht met de game aan de slag, laat het nou ook nog eens zo zijn dat ik een zeer acceptabele stem heb (noot eindredactie: jouw mening, niet de onze). Let's do this!

onbekend

Heruitgave?

"In 2014 verscheen de standaard PlayStation 4-versie" en "Nu is er dan eindelijk weer een SingStar", dit schreef ik in de inleiding en het klinkt enthousiast, maar dit krijgt nogal een "naar" staartje! Laat ik beginnen met de toevoeging van PlayLink, want ik durf nu wel vast te stellen dat deze game bestaat om PlayLink meer te pushen. Het is namelijk zo dat je niet meer verplicht bent om een microfoon te koppelen, want het is nu mogelijk om het fantastische "mega revolutionaire" PlayLink-systeem op je telefoon te gebruiken als microfoon! Klinkt dit al bekend? Precies, bij mij ook! In de SingStar van 2014 was namelijk exact dezelfde functie al werkend, maar dit keer wordt het onder het label PlayLink als iets compleets nieuws gelanceerd. Achja, maakt verder niet veel uit als de game zelf maar vernieuwing brengt toch? Klaarstaand met mijn mobiel en de gedownloade app start ik SingStar Celebration om vervolgens de grootste WTF review-notitie te constateren die ik ooit heb gemaakt. Dit is namelijk exact, ja echt precies dezelfde SingStar als degene die in 2014 verschenen is. De 2014-versie is een free-to-play SingStar waarin je eigenlijk geen liedjes krijgt, SingStar Celebration is precies die game, maar dan met een inbegrepen setlist bestaande uit dertig nummers!

Hoewel ik dertig nummers wat karig vind, is het voor de prijs zeer acceptabel. De setlist is ook slim bedacht. Hij is enorm variërend, waardoor er voor iedereen wel wat tofs tussen zit. Hij bevat bijvoorbeeld klassiekers zoals 'Dancing Queen' van ABBA, maar ook recente nummers zoals 'Stitches' van Shawn Mendes. De spelers die eerdere SingStar-games hebben gespeeld kunnen een groot deel van die nummers naar Celebrations halen. Mocht je meer nummers willen, dan kan je in de SingStore nieuwe nummers los of in pakketten kopen. Doordat de standaard setlist zo variërend is, wil je al snel andere nummers en komen er dus extra kosten bij kijken. Slim, maar misschien verstandiger om dan de free-to-play SingStar te downloaden en vijftien euro aan musicpacks te kopen met alleen jouw stijl muziek!

onbekend

Leg je telefoon eens weg!

SingStar Celebration maakt net zoals de vorige delen weer gebruik van de bekende interface. Via balken kan je zien in welke toonhoogte je moet zingen en daar onder of boven zie je de tekst van het nummer staan. Het werkt nog steeds aardig, maar het is nog altijd mogelijk om in de toonhoogtes mee te neuriën om de hoogste score te halen. Ik zou weleens een nieuw geavanceerder systeem willen zien, maar gelukkig gaat het negen van de tien keer om de gezellige karaoke-ervaring en die heb je al snel te pakken. Je kunt de game zowel alleen als met zijn tweeën spelen in duet of battle. Echter adverteert de game met een acht-spelers modus, maar dit is beperkt tot twee microfoons. In deze modus, genaamd: Party-mode, maak je twee teams die in een speltype naar keuze kunnen battlen. De speltypes variëren van het zingen van het refrein van vijf random nummers, tot wie het eerst een score van 'n miljoen punten heeft. Tijdens deze sessies moet je dus helaas de microfoon doorgeven of delen.

Over die microfoon gesproken, je kunt beter de originele SingStar-microfoons stofvrij maken, want de telefoon is het stiekem net niet! Tuurlijk is het handig en ok' voor een simpele avond karaoke, maar voor de betere en meer synchroon lopende tracking van je stem, moet je toch echt met de normale microfoon gaan zingen.

onbekend

Geweldige zangeressen

Ik had het geluk dat ik twee geweldige zangeressen had die mij tijdens deze review bijstonden. Ik werk zelf in de audiovisuele-wereld, dus geluidstechnisch ben ik al snel een moeilijk persoon. Ik wilde hier dan ook niet snel iets slechts over benoemen, want wat kan je verwachten van een game? Toch is het grappig dat dan zelfs de twee medetesters zich irriteerde aan het feit dat je het volume van de microfoons niet kunt aanpassen. Hierdoor kan je vrijwel niet je eigen stem boven de achtergrondmuziek heen laten komen! Als ik het er dan toch over heb, er zat ook een erg slechte galm over de microfoons heen en deze is op geen enkele manier uit te schakelen, erg jammer!

Wat ik wel kan respecteren is het community-tabblad. Hier kun je naar SingStar-sessies kijken die wereldwijd gedeeld zijn. Erg komisch om dit eens te bekijken en als je wil kun je jezelf ook die tabbladen in lanceren. Ik sla over!

onbekend

Het eindoordeel van Devin de Groot

SingStar Celebration is eigenlijk een musicpack voor de in 2014 verschenen SingStar. Het geeft je een goed gevarieerde setlist voor een kleine vijftien euro, maar er zijn geen vernieuwende functies. Ook het feit dat je de volumes van de microfoons niet kunt aanpassen en de galm niet kunt uitschakelen helpt niet bepaald mee aan een succes! Ik raad je aan deze SingStar alleen te kopen wanneer je de setlist goed vindt, want anders kan je beter de free-to-play versie downloaden en vijftien euro aan muziek naar eigen keuze besteden!

 • Pluspunten
 • Voor iedereen wel een nummer
 • Community-pagina is lachen!
 • Je hoeft geen microfoon aan te schaffen, maar".
 • Minpunten
 • PlayLink microfoon is geen aanrader
 • Niet vernieuwend
 • Voor de meeste fun moet je DLC aanschaffen
 • Vage galm
 • Volume microfoon niet aanpasbaar
Gameliner Score
Onvoldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?