Sparkle Snapshots 3D

 • Ontwikkelaar Atlus
 • Eerste releasedatum 12 juli 2012
 • Platformen Nintendo 3DS
 • Gameliner score

Review: Sparkle Snapshots 3D - Nintendo 3DS

Hoera! Tijd voor een nieuwe review. Oh, jongens toch, wat staat er deze keer op het menu? Wat? Sparkle Snapshots 3D? Is dat niet" voor meisjes? Weet je zeker dat dit geen grap is? Zucht. Ok', ik zal die review wel maken. Het leven als recensent gaat niet altijd over rozen. Ik kan maar beter beginnen. Wie weet valt het allemaal best mee en maak ik me druk om niks. Een fotobewerkings-applicatie, daar kan moeilijk iets mis mee gaan. Toch!?

Ik hoor stemmen"

Gelijk bij het starten word ik begroet door een stem die de titel uitspreekt. Echter, wanneer je door de menu's bladert, vertelt diezelfde stem wat alle opties doen. Behoorlijk irritant, want zoiets kan ook worden gedaan in tekstblokjes op 'n van de twee schermen. Gelukkig kan je de stem ook uitzetten, dus dat probleem is enigszins te omzeilen. Tijd om een foto te maken! De eerste keer dat je de camera's gebruikt in deze applicatie moet je redelijk wat opties instellen. Dit zijn voornamelijk de filters en soorten lenzen die je wilt gebruiken. De tweede keer word je er niet meer mee lastig gevallen dus dat is best netjes.

onbekend

Kies een frame en een achtergrond. Zo gezegd, zo gedaan.

Framepje droppen

Voordat je de foto kan schieten, kan je een frame en achtergrond voor je foto instellen. Nadat je de foto hebt geschoten, kom je in het edit-scherm. Dit is het belangrijkste gedeelte van de applicatie. Hier kan je met verschillende soorten pennen en stickers je foto's opleuken. Met het gummetje kan je delen van de foto verwijderen zodat je de ingestelde achtergrond te zien krijgt. Hier komt al snel een vervelend probleem opzetten. Je kan namelijk wel delen van de foto verwijderen, maar niet terug tekenen! Loei-irritant, want zelfs de Undo-knop biedt hierdoor weinig uitkomst. Tevens moet je 'n van de schouderknoppen ingedrukt houden als je bezig bent. Anders zit het menu namelijk in de weg.

onbekend

Het edit-scherm. Nu zie je pas hoe vol dat scherm zit als je dit menu niet wegtovert met de schouderknoppen"

Beperkt

Dit zijn niet de enige pijnpunten. Je kan namelijk wel bewerken op verschillende lagen, maar laat dat nou net 3 verschillende lagen zijn: Voorgrond > Foto > Achtergrond. Hierdoor is het dus niet echt goed mogelijk om de applicatie als een extreem simpele fotobewerkingsprogramma te gebruiken. Dat is best zuur, want het is namelijk mogelijk om andere foto's op te leuken met nieuwe frutseltjes en stickers. Over stickers gesproken: je kan de collectie achtergronden en stickers uitbreiden door middel van DLC uit de in-game shop. De gedownloade DLC is vanuit de applicatie zelf erg goed te beheren. Erg fijn en andere ontwikkelaars zouden daar nog wat van kunnen leren.

onbekend

In het album zitten ook de andere foto's op de je 3DS, zodat je deze ook kan bewerken.

Het eindoordeel van Rick Drijvers

Sparkle Snapshots 3D heeft een leuk idee waar het op bouwt: foto's maken met verschillende frames en achtergronden en die vervolgens op te kunnen leuken. Echter, de edit-functies zijn niet goed uitgewerkt en om fatsoenlijk te kunnen bewerken moet je constant een schouderknop ingedrukt houden. Bovendien kan je te weinig met lagen werken om deze applicatie écht interessant te maken. Jammer, want hier had het toch een enorm sellingpoint kunnen hebben. Nu treft de applicatie alleen de doelgroep waar ze op mikten, maar dan ook maar echt net. Kortom: de applicatie doet wat het moet doen, maar daar is ook alles mee gezegd. Er zijn teveel irritatatiepunten en tekortkomingen om deze applicatie echt aan te kunnen raden.

 • Pluspunten
 • Kan ook eerder opgeslagen foto's bewerken
 • Heeft aardige features"
 • Minpunten
 • "die niet goed zijn uitgedacht
 • Irritante stem in de menu's
 • Weinig opties met lagen
 • Constant schouderknop indrukken tijdens het bewerken
Gameliner Score
Onvoldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?