Review: The Starship Damrey Nintendo 3DS

Geplaatst: 26 mei 2013 21:30

Anderhalve week geleden verscheen de game The Starship Damrey in de Nintendo eShop voor de Nintendo 3DS. Ik had nog nooit van deze game gehoord, maar de game is ontwikkeld door Level-5, die al behoorlijk wat goede games op zijn naam heeft staan. Zo is deze ontwikkelaar onder andere verantwoordelijk voor de Professor Layton-serie en Ni No Kuni: Wrath of the White Witch. Is The Starship Damrey ook zo'n goede game?

Robots to the rescue!

The Starship Damrey is een game waarin je alles zelf moet uitzoeken. Er zijn geen tutorials of wat dan ook te vinden. Je begint de game in een Cold Sleep-capsule. Je kunt deze capsule echter niet van binnen openen, dus moet je de hulp inschakelen van robots. Deze robots kan je via een computer besturen, welke je eerst even moet repareren. Hierna kan je avontuur in het ruimteschip beginnen. Echter kan je niet direct elke kamer betreden. Voor sommige deuren heb je namelijk een ID card nodig die je later in de game pas zal vinden. Je zult dus veel moeten backtracken. Ook zullen er kleine puzzeltjes zijn die je moet oplossen.

Schrikken geblazen

De game bevat behoorlijk wat schrikmomenten. Zo schrok ik me al binnen vijf minuten een hoedje. Zelf heb ik eigenlijk een hekel aan dit soort games, maar er zullen vast mensen zijn die dit juist een kick vinden. Normaal gesproken zou ik zo'n game dan direct wegleggen, maar dan zou ik wel heel kort hebben gespeeld voor een review. Ik moest dus echt doorzetten, wat me veel moeite kostte. Je weet namelijk niet welke verrassing er achter welk hoekje schuilt.

Irritante deuren

Waar ik me heel erg aan heb zitten ergeren aan deze game, is de besturing. Je kunt namelijk alleen de D-pad gebruiken om rond te lopen. De analoge stick wordt alleen gebruikt om een klein beetje om je heen te kunnen kijken als je stilstaat om zo voorwerpen te inspecteren. Daarnaast loopt het met de D-pad niet helemaal lekker. Als je namelijk 'n keer op links of op rechts drukt, dan draai je gelijk met negentig graden. Dit is vervelend als je door een deur wilt lopen. Wanneer je namelijk net iets te vroeg omdraait, moet je eerst weer terugdraaien, een stap naar voren lopen en dan weer naar de deur draaien. Het zou makkelijker zijn geweest als je gewoon opzij kon stappen.

Stille herrie in het donker

Helaas is de slechte besturing niet het enige wat slecht is aan deze game. Ook het geluid is namelijk niet iets om aan te prijzen. Er is namelijk bijna geen muziek te bekennen, wat de game erg stil maakt. Je hoort alleen maar je robot bewegen, wat ook niet om aan te horen is. Het is namelijk 'n enkel geluidje wat non-stop afspeelt totdat je stopt met lopen.

Als laatste vind ik de game ook behoorlijk donker. Nu past dit wel bij de game, maar het is net iets te donker. Je robots zijn weliswaar uitgerust met een zaklamp, maar deze lijkt een bereik te hebben van maar twee meter. Je ziet een muur dus pas op het laatste moment.

Het eindoordeel van Justin Meijer

The Starship Damrey had een erg leuke game kunnen zijn, maar helaas heeft het niet zo goed uitgepakt. De game zal je vaak laten schrikken, wat iets is waar je van moet houden. Daarnaast zal je ook veel moeten backtracken in het ruimteschip, waardoor je het schip steeds beter leert kennen. De besturing had alleen wel wat beter gekund en er had ook wat meer aandacht aan het geluid van de game moeten worden besteed. Ook vind ik de meeste omgevingen net iets te donker, waardoor het lastig is om de game bijvoorbeeld onderweg in de trein te spelen. Maar voor acht euro is deze game best het proberen waard, alleen zijn er betere games te vinden in de eShop.

    Voldoende
  • Backtracken
  • Veel schrikmomenten
  • Vervelende besturing
  • Weinig en slecht geluid
  • Te donker
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Starship Damrey

Series

-

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo 3DS

Releasedatum

16 mei 2013

Ontwikkelaar

Level-5

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord