Wii Sports Resort

 • Ontwikkelaar Nintendo
 • Eerste releasedatum 24 juli 2009
 • Platformen Nintendo Wii
 • Genre Party
 • Gameliner score

Review: Wii Sports Resort - Nintendo Wii

Wii Sports ontving iedereen bij de aanschaf van een Nintendo Wii en was meteen een enorm succes. Nog steeds wordt deze game gespeeld in vele huiskamers. De komst van de Wii MotionPlus, een accessoire dat je klikt op je Wii afstandbediening waardoor er betere bewegingen worden geregistreerd, is dan ook een mooi moment voor een nieuw deel. Wordt Wii Sports Resort net zo'n succes als het eerste deel?

Gebundeld

Wii Sports kwam gebundeld met de Nintendo Wii om je te laten wennen aan de mogelijkheden van de Wii-afstandbediening. Helaas waren niet altijd alle bewegingen zo nauwkeurig, waardoor je soms maar wat heen en weer zwiepte met je controller. De game speelde desondanks zeer verslavend en bevatte een hoge fun factor. Niet alleen hardcore gamers vonden het leuk, ook moeders, vaders, tantes, opa's en oma's vonden hun plek achter de Wii. Je kon kiezen uit vijf sporten. Zo kon je onder andere tennissen, golfen of bowlen met het hele gezin. Drie jaar later komt Nintendo met Wii Sports Resort en dit is wat mij betreft het ideale moment, precies in de zomervakantie.

Op een onbewoond eiland zijn we alle dagen vrij

Wii Sports Resort speelt zicht af op het eiland Wuhu Island, waar het lekker zonnig is en waar je aan diverse nieuwe sporten mee kunt doen. Bowlen en golfen kennen we al uit de vorige versie, maar ditmaal met de nieuwe besturing van de Wii MotionPlus. Naast deze sporten zijn nu ook zwaardvechten, frisbreeën, tafeltennis, jetskiën, waterboarden, vliegen, basketballen en pijl- en boogschieten toegevoegd. Er zijn zelfs nog meer sporten die je kunt doen op het eiland. Elke sport dat je speelt is lekker divers en goed te doen voor zowel de beginner als de gevorderde.

Van mini naar groot?

Omdat alle sporten zich afspelen op het zonnige Wuhu Island voelt de game meer als 'n geheel aan, in plaats van allemaal mini-games. Wanneer je in het vliegtuig zit en je over het eiland vliegt zie je alle plekken waar je het laatst nog hebt gesport. Elke game heeft weer diverse mogelijkheden. Zo zijn er time trials en verschillende multiplayer-opties toegevoegd, die eerder tot de trainingsopties behoorden. Je kunt je persoonlijk record verbeteren en daarmee is deze game in tegenstelling tot de vorige game ook prima te spelen in je eentje. Het blijft natuurlijk het allerleukst wanneer je de hele familie uitnodigt. In Wii Sports Resort draait het voornamelijk om plezier en gezelligheid. De gameplay is ontzettend vermakelijk in je eentje, maar met familie en/of vrienden is het nog veel leuker. De Wii MotionPlus wordt goed benut in alle sporten en het zorgt voor meer nauwkeurigheid.

Het eindoordeel van Alex Zweers

Nintendo is er wederom in geslaagd om de perfecte partygame te maken, waarbij zowel hardcore- als beginnende gamers plezier uit kunnen halen. De game wordt in combinatie met de Wii MotionPlus geleverd en mocht je met meerdere mensen willen spelen dan heb je zeker extra van deze accessoires nodig. Trek je van dit alles maar weinig aan, want de game is echt geweldig en overstijgt alle soorten games waar het gaat om vermaak. De game is leuk en is toegankelijk voor jong en oud. De game is gewoon een musthave voor alle Wii bezitters!

 • Pluspunten
 • De fun-factor
 • Veel uitdagende nieuwe sporten
 • Wii MotionPlus werkt
 • Showdown modus
 • Minpunten
 • Alleen goed te spelen met de Wii MotionPlus
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?