Review: WWE '12 PlayStation 3

Geplaatst: 29 november 2011 17:00
-

Tijdens de gamescom was ik enorm verrast door WWE '12. Ik ging met weinig zin naar de presentatie toe, maar ik kwam er enthousiast vandaan. Afgelopen week verscheen de volledige game en ben ik helemaal losgegaan.

De weg naar Wrestlemania

In de game kan je een verhaal afleggen, genaamd Road to Wrestlemania. Hier draait het, net als op tv, niet alleen om de gevechten, maar ook om wat er buiten de ring gebeurt. Zo zal je af en toe iemand backstage in elkaar moeten trappen. Het is leuk om door deze mode heen te gaan, maar het einde van de gevechten is helaas in de meeste gevallen ruk. Je moet je tegenstander verzwakken om een cutscène te activeren. Vaak zie je in deze cutscène dat je gaat winnen, maar opeens word je gecounterd en verlies je alsnog, terwijl je keihard aan het ownen was. Dan heb ik liever gevechten waarin je jouw eigen lot zelf in handen hebt.

Besturing

De besturing in WWE '12 is volledig aangepast en lijkt nu op die van eerdere delen. Dit betekent dat je veel minder met je rechterpookje bezig bent en meer met de knoppen. Het werkt zo lekker, dat je helemaal geen tutorial nodig hebt om de controls te begrijpen. Hiermee kunnen nieuwkomers zoals ik vrij snel met de game aan de slag. Ook zal er in beeld komen te staan wanneer je een bepaalde knop moet indrukken om te counteren of te pinnen.

Gevechten

De gevechten in WWE '12 gaan er behoorlijk hard aan toe. Bijna alles is toegestaan: een trap in de ballen, een schop tegen de schedel en in sommige gevechten mag je zelfs iemand met een stoel in elkaar slaan. Dankzij de Predator Technology voelen de gevechten ook heel goed aan. Ik had wel af en toe problemen met de overgang van de animaties. Vooral bij gevechten met meer dan twee spelers kan dit storend zijn. Soms kan je je tegenstander namelijk niet raken, omdat iemand anders al een actie met hem uitvoert. Ook word je voortdurend weggeschoven door andere spelers.

Het universum van WWE

Naast Road to Wrestlemania kent de game nog een ander soort verhaalmode, namelijk WWE Universe. In deze mode werk je een kalender met verschillende gevechten af. Hierbij heb je gelukkig wel alles zelf in de hand. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk kampioenschappen binnen te halen. Dit doe je door simpelweg veel te winnen. Uiteindelijk zal je in een gevecht met de kampioen terechtkomen. Als je dit gevecht wint, dan ben je kampioen en kan je andere titels gaan claimen.

Gamemodi

De game heeft erg veel gamemodi. Het is niet alleen mogelijk om normale gevechten te spelen, maar je hebt bijvoorbeeld ook Hell in a Cell, Inferno Match, Iron Man, Royal Rumble en ga zo maar door. Hiermee is WWE '12 verreweg de uitgebreidste worstelgame tot nu toe. Ik heb de game al een behoorlijke poos zitten spelen, maar ik heb nog steeds niet alle gamemodi gehad, kan je nagaan.

Maak en deel


Mocht dit allemaal nog niet uitgebreid genoeg zijn, dan kan je nog altijd je eigen content maken of die van anderen downloaden. Hierin kan je bijna alles maken wat je maar wil: je eigen character, nieuwe moves, logo's, openingfilmpjes en ga zo maar door. Het is zelfs mogelijk om je eigen verhaal te maken. Hierin kan je dialogen met characters maken die het vervolgens zullen uitvechten in de ring. Met deze mode zal je dus nog maanden zoet zijn.

Het eindoordeel van Justin Meijer

WWE is bij mij weer helemaal terug op de kaart dankzij WWE '12. De gevechten gaan er onwijs hard aan toe, waardoor ik vaak geluiden aan het maken was als 'ooh'. Dankzij de simpele besturing kan je gelijk aan de slag met de game, waardoor je ook leuke potjes tegen nieuwkomers kunt spelen. Road to Wrestlemania had wat mij betreft beter kunnen worden uitgewerkt, maar gelukkig is er nog WWE Universe wat wel leuk is. De animaties zijn ok', maar in sommige gevallen had dit beter gekund. De vele gamemodi die de game heeft en de mogelijkheid om je eigen content te maken en die van anderen te downloaden zullen je heel lang bezig houden met de game. WWE '12 is voor mij d' verrassing van dit jaar!

    Goed
  • Harde gevechten
  • Makkelijke besturing
  • Veel gamemodi
  • Create and share
  • Road to Wrestlemania niet goed uitgewerkt
  • Animaties af en toe niet goed

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot WWE '12

Ontwikkelaar:

Yuke's Co., Ltd.

Uitgever:

THQ Nordic

Release:

25 november 2011

PlayStation 3

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord