Check hier alle Tokyo Game Show 2023 content

Elden Ring

  • Ontwikkelaar FromSoftware
  • Eerste releasedatum 25 februari 2022
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Actie , RPG , Open-World
  • Gameliner score

Alles wat je moet weten over: Elden Ring

Al jarenlang heeft deze titel zich comfortabel weten te nestelen tussen de meest geanticipeerde games van de toekomst. Het voelt bijna onwerkelijk, of niet? Oh, Elden Ring. Het duurt nu echt niet lang meer, voordat de miljoenen spelers over de wereld met jou aan de slag gaan. Ik heb alvast een voorproefje gehad en ik kan je eigenlijk al verklappen dat het heel raar moet lopen, wil Elden Ring niet uitgroeien tot één van de beste games in het genre. Lees hier de preview van Elden Ring, als je benieuwd bent naar mijn ervaring. Vandaag ga ik met jullie alle feiten op een rij zetten. Elden Ring is en blijft een mysterieuze game, dus bereid je voor op wat keiharde waarheid als het gaat om de actie/RPG.

Het verhaal van goden

Je gaat bij Elden Ring niet een simpel verhaal tegenkomen. Het is niet alleen een typisch Soulsborne verhaal, maar ook George R. R. Martin heeft meegeholpen aan de ontwikkeling van Elden Ring. De wereld van Elden Ring is genaamd The Lands Between en oorlog heeft de regio compleet naar de klote geholpen. Diverse facties vechten om dominantie, maar het is aan de speler om te bepalen wie er gaat heersen. Jij bepaalt namelijk wanneer je welke eindbazen even hun graf injaagt. De speler stapt in de schoenen van de Tarnished, je eigen unieke personage. Elden Ring heeft namelijk een character creator, waarmee spelers hun eigen personages kunnen maken. Ga jij de kroon opeisen en word jij de Elden Lord? Het ziet er naar uit dat er in Elden Ring een echt duister fantasieverhaal wordt neergezet. Wat we natuurlijk gewend zijn van zowel de schrijver als ontwikkelaar FromSoftware.

De evolutie van Dark Souls

Elden Ring voelt als een cocktail van alle games die FromSoftware tot nu toe gemaakt heeft. Van Sekiro tot Demon's Souls, er zijn veel herkenbare details te vinden voor de fans. De gameplay van Elden Ring ademt dan ook Soulsborne. Jouw personage kun je aanpassen op je eigen speelstijl. Zo kun je ervoor kiezen om veel magie te gebruiken, maar je kunt ook punten investeren in een krachtige melee-build. Inmiddels zijn er al meer dan vijf speelbare classes in Elden Ring. Deze classes hebben allemaal hun eigen speciale beginpunten, zodat je je build goed kan inplannen. Verder verzamel je armor, wapens en andere items in de wereld van Elden Ring. Je kunt in deze game zelfs je uitrusting nog verder aanpassen door speciale skills over te zetten naar je gewenste items. Daarnaast is stamina-management erg belangrijk, zijn je rustplekken de reden dat de vijanden terug spawnen in de wereld en zijn de meeste eindbazen zeer pittig voor de beginnende gamer. Als nieuwe kers op de taart kun je de wereld van Elden Ring verkennen op Torrent, jouw eigen rijdbare os/paard. Je kunt niet alleen sneller door de open wereld heen reizen, maar je kunt ook je vijanden aanvallen, terwijl je langs ze racet op Torrent.

Edities en platformen

Elden Ring's releasedatum is bekend. Elden Ring heeft wel met uitstel te maken gehad. De eerste releasedatum was 21 januari, maar met de nieuwe releasedatum wordt de game pas beschikbaar op 25 februari. De platformen voor de game zijn pc, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 en PlayStation 5. Echte next-gen beelden komen er dus aan, maar wees gerust dat je de game ook op je oudere hardware nog kan spelen. Dat deze dag ooit nog zou komen was voor een lange tijd niet zeker. Sinds de onthulling van Elden Ring tijdens de E3-show van 2019, hebben fans jaren moeten wachten op nieuws. Eind goed, al goed, want de game is spoedig te downloaden. Je kunt naast de standaard editie van Elden Ring ook overwegen om de Collector's Edition in huis te halen. Deze kun je hieronder bewonderen.

Zo, nu weet je de basis van Elden Ring. Een moeilijk game om zo maar even uit te leggen, maar hopelijk snap je nu wat er van je verwacht wordt als je The Lands Between binnen waggelt. Heb jij bepaalde verwachtingen van Elden Ring? Laat het ons weten in de comments. Kom vooral terug eind februari, wanneer we de review van Elden Ring voor jullie klaar hebben staan.

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?