Minecraft

  • Ontwikkelaar Mojang AB
  • Eerste releasedatum 9 mei 2012
  • Platformen Pc , Xbox 360 , PlayStation 3 , Nintendo Wii U , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch
  • Genre Avonturen , Open-World , Survival
  • Gameliner score

Drie van die: Games om te spelen tijdens Blue Monday

Helaas is het weer zover, Blue Monday is weer aangebroken. Blijkbaar de meest deprimerende maandag van het hele jaar. Vorig jaar had ik voor jullie al drie games voor een blauwe maandag in de spotlight gezet, maar er zijn er nog zoveel meer die hier geschikt voor zijn. Daarom geef ik jullie een nieuwe lijst met drie andere games om op deze depressieve dag te kunnen spelen. Dus laten we snel beginnen met de nummer één van deze drie van die Blue Monday games!

Minecraft

Laten we beginnen met de meest populaire game op deze lijst, Minecraft. Sinds diens release in 2011 heeft het de harten van miljoenen gamers gestolen en met goede reden. Minecraft is namelijk gewoon een ideale relax game. Je wordt in een blokkerige wereld gespawned en daarna mag je doen en laten wat je wil. Wil je de game gewoon uitspelen, of wil je gewoon de dingen van je dromen bouwen in de creative mode? Ik weet niet wat het is, maar Minecraft werkt heel relaxend voor mij, vooral als ik niet zo lekker in mijn vel zit zoals op een Blue Monday bijvoorbeeld. Ik kan uren graven in de mijn en er dan achter komen dat ik al dagen wakker ben geweest (in de game). Problematisch, want bij het verlaten van de mijn word ik meteen belaagd door Phantoms. Een mooie toevoeging is dat je ook een server met vrienden kan starten en daar helemaal in los kan gaan. Een van mijn favoriete gamemomenten was toen ik een server opstartte met een Discord-servergroep en een eigen nederzetting moest oprichten. De game kent genoeg updates en leuke trucjes. Zo vertellen wij je alles over wat lama's in Minecraft eten en hoe je ze moet fokken in deze guide!

Minecraft Blue Monday

Disney Dreamlight Valley

De ultieme feelgood game van vorig jaar is misschien wel Disney Dreamlight Valley. In deze game kom je in een magische Disney vallei terecht met iconische personages die je moet redden van de Forgetting. Naast de vele quests die je kan doen is het ook mogelijk om de vallei en je eigen huis in te richten zoals jij dat wil. Mijn favoriete onderdeel is om vriendschappen te sluiten met de bewoners en zo iconische items van de personages vrij te spelen en hun quests te doen. Deze game biedt de ultieme relaxmomentjes door je even onder te dompelen in de klassieke Disney magie op Blue Monday. Zelfs de soundtrack heeft een ontspannen vibe en weet mij direct op te vrolijken. Deze game is op dit moment nog in early access, maar lijkt al een gouden formule in handen te hebben. Zowel Evelien als Bart gaven Disney Dreamlight Valley op als hun Game of the Year voor 2022. Zelfs Patrick en Rudy gingen zelfs helemaal mee in de hype. Wil jij alles weten over Disney Dreamlight Valley? In deze guide leggen we helemaal uit hoe je Rich Soil krijgt in Disney Dreamlight Valley!

Disney Dreamlight 2

Story of Seasons

Dit komt als geen verrassing voor de meeste van jullie, maar Story of Seasons is mijn ultieme feel good-game om Blue Monday mee door te komen. Dit is niet iets dat pas sinds kort speelt, ik dompel mij namelijk ak van jongs af aan onder in de franchise. Ik heb uren vertoefd in Friends of Mineral Town en ben sinds kort ook in de spin-off Rune Factory gedoken. Verstand op nul en lekker focussen op je gewassen en vee. Net als in Stardew Valley krijg je in Story of Seasons de vrijheid om te bepalen hoe jij je tijd wilt indelen. Wil je je volledig focussen op het optimaliseren van je boerderij of wil je beste vrienden worden met elk personage in de game? Hoewel ik in mijn Story of Seasons: Pioneers of Olive Town-review vertelde ik dat ik kleine ergernissen had. Tock kijk ik echt uit naar wat er dit jaar voor de franchise op de planning staat. Zo komt Rune Factory 3 Special uit en natuurlijk in de zomer de Story of Seasons: A Wonderful Life remake.

Story of Seasons Pioneers of Olive Town review1

Dit waren weer drie nieuwe feelgood games om Blue Monday mee door te komen. Maar misschien heb jij ook een game die zeer geschikt is voor de meest depressieve maandag van het jaar. Geef jouw suggesties vooral door in een reactie, want ik ben oprecht benieuwd naar jullie feelgood games!

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?