Drie van die: Toffe kenmerken in de wereld van Grounded

Geplaatst: 22 juni 2020 12:00

Mensen zijn zich vaak niet bewust van hoeveel leven er wel niet krioelt in de achtertuin. Er zijn meer dan één miljoen mieren, per persoon! Dat is toch ronduit belachelijk? Dat er nu ook zo weinig games zijn met de kleine beestjes verrast mij, maar nu komt Obsidian met Grounded, Microsoft's game vol met bugs. Geen zorgen, het zijn de leuke bugs, niet de irritante software-foutjes. Ik ging via Xbox Insiders aan de slag met de techdemo van Grounded en ik heb wel wat leuke bevindingen te melden. Dit zijn Drie van die toffe kenmerken in de wereld van Grounded! Zit je er klaar voor, of heb je een irrationele angst voor geleedpotigen? Maak je niet druk, want hier komt feitje numero uno waarom zelfs voor de bangeschijters Grounded hartstikke leuk is.

Bugs of pets?

Kijk, bij insecten denk je niet gelijk aan schattige beestjes met allerlei verschillende persoonlijkheidstrekjes. De achtertuin van Grounded zit echter net iets anders in elkaar. Het gaat niet voor een heel realistische beeld van de insectenwereld, maar geeft er een eigen spin aan. Zo zijn kleine fruitvliegjes heel erg aanhankelijk, rennen bladluizen altijd snel weg wanneer ze je zien en hebben de mieren de persoonlijkheden van een loyaal hondenras. Dit zorgt voor een soort Disney-achtige vibe, want gepaard met de cartoon-achtige artstyle, ziet Grounded er een beetje uit als een kinderfilm. Wanneer ik dit zeg, bedoel ik dat met alle complimenten. De tuin voelt namelijk springlevend aan en doordat elk beestje een eigen persoonlijkheid heeft, zijn ze makkelijker te herkennen en zorgen ze voor diversiteit in de gameplay.

Jaren '80 gaan letterlijk nooit dood

De game schreeuwt echt jaren '80, dat is niet normaal. Uit de vier personages die je kan kiezen zit één gelijkenis. Dankzij de kledingstijl, de dialoog en de algemene presentatie, denk je meteen dat je in 1988 bent geland. De soundtrack heeft hier ook een flink aandeel in. De aparte sound wordt gematcht met niet alleen nostalgische, maar ook mysterieuze klanken. Alle vier de personages hebben ook diverse persoonlijkheden, wat mij weer meteen doet denken aan die jaren '80 filmkomedies met kids in de hoofdrol (denk aan Monster Squad). Is dit iets goeds of slechts? Nou ja, nostalgie is een flinke drijfveer als het gaat om sales, dus in dat opzicht is het niet verkeerd. Het is gewoon ook uitstekend uitgevoerd tot nu toe, dus wees gerust dat de jaren '80 in deze game weer lekker aanvoelen.

Small step for men

Dat de insecten natuurlijk ineens veel groter lijken, dat is een element dat je verwacht bij Grounded. Het presenteert het level aan schaal echter op nog meer manieren. Wanneer je dat pakje sap tegenkomt, dat je al vijf weken geleden zou opruimen, dan merk je pas hoe ontzettend klein je wel niet bent. Wat normaal klein genoeg is om in je hand vast te pakken, is nu groot genoeg om je te verpletteren. Zo zijn er veel leuke easter eggs aanwezig in de demo. Een baseball, een hark zo groot als een flat, de lijst wordt alleen maar langer. Elke keer als ik mijn weg baan door de tuin, vind ik nieuwe alledaagse objecten die opeens heel bijzonder lijken. Grounded is qua presentatie nu al een plaatje en exploratie maakt het alleen maar beter.

Hebben jullie zelf de demo van Grounded kunnen bemachtigen? Laat ons dan vooral weten wat je er tot nu toe van vindt! Of ben je nog steeds geen fan van al die insecten die rondkruipen? Kom vooral terug, want de volledige preview vind je hier op Gameliner! Alleen dat is aan het einde van de volgende maand. Tot die tijd, krimp jezelf nu je nog de kans hebt in Grounded en ga lekker op pad. Niet te ver, hè. Want die spinnen zijn niet heel blij met je aanwezigheid.

Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Grounded

Series

-

Uitgever

Xbox Game Studios

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

28 juli 2020

Ontwikkelaar

Obsidian Entertainment

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord