Peppa Pig: World Adventures

  • Ontwikkelaar Outright Games
  • Eerste releasedatum 17 maart 2023
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Avonturen
  • Gameliner score -

Gamewijzer: Peppa Pig: World Adventures - Op avontuur met Peppa

Na My Friend Peppa Pig heeft Outright Games nu opnieuw een game uitgebracht voor de jongste gamers onder ons. In Peppa Pig: World Adventures reist je kind de wereld door. Nu is My Friend Peppa Pig erg leuk en leerzaam voor kleine kinderen, maar het is de vraag of hetzelfde gezegd kan worden van Peppa Pig: World Adventures. Wij gingen aan de slag met de game. In deze review lees je of deze game geschikt is voor jouw kind.

Peppa Pig World Adventures review2

Wat voor game is Peppa Pig: World Adventures?

Peppa Pig: World Adventures is een lineaire game waarin een kort verhaal wordt gevolgd. In tegenstelling tot My Friend Peppa Pig is er iets minder bewegingsvrijheid, maar hierdoor is het voor kleine kinderen wel iets duidelijker wat je precies moet doen. Allereerst maak je je eigen personage aan. Hierbij valt te kiezen uit een aantal standaard vriendjes en kan de kleur van de kleding worden aangepast. Dit personage is in Peppa Pig: World Adventures de beste vriend of vriendin van Peppa Pig. Ook het huis van dit fictieve personage kan naar wens worden aangepast. Dit is allemaal niet heel uitgebreid, zodat kleine kinderen hier goed mee aan de slag kunnen. Hoewel het schattige roze varkentje Peppa zelf niet wordt bestuurd, loopt zij wel overal met je mee en is ze prominent aanwezig in de game. Voor de kinderen die weleens naar de tv-serie Peppa Pig kijken is dat natuurlijk extra leuk.

Peppa Pig kenmerkt zich door de karakteristieke tekenstijl en het felle, vrolijke kleurenpallet dat een goede aantrekkingskracht heeft op kinderen. In Peppa Pig: World Adventures wijkt dit niets af van de tekenfilm, waardoor het een feest der herkenning is. Alle bekende personages zijn vertegenwoordigd in de game en komen in meer of mindere mate voorbij. Samen met Peppa Pig maak je een reis over de wereld, waarbij je een aantal bekende locaties aandoet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Parijs, Barcelona, Italië, New York, Australië, Duitsland en Londen. Elk van deze locaties hebben een aantal herkenbare elementen in zich waardoor je kindje wat leert over het land of de stad. Ook moet je kindje op iedere locatie opdachten uitvoeren om uiteindelijk weer terug te keren naar het huis van Peppa Pig.

Peppa Pig World Adventures review3

Peppa Pig: World Adventures is bedoeld voor de kleinste gamers onder ons. Het is een uitstekende eerste game waarbij je kindje ook om leert gaan met een controller en het feit dat hij/zij controle heeft over wat er gebeurt op het scherm. Dit alles met vaak herkenbare personages. De besturing is simpel gehouden. Met de linkerstick loop je heen en weer over het scherm en met de A-knop kun je interactie hebben met bepaalde voorwerpen in het scherm. Zo kun je bijvoorbeeld iets oppakken of aan een opdracht beginnen. De andere knoppen op de controller worden verder niet gebruikt. Dit is ook helemaal niet nodig voor de kleine gamers. Je loopt van scherm naar scherm en kunt in ieder scherm bepaalde acties uitvoeren. Welke acties dit zijn, is afhankelijk van het scherm waarin je je bevindt.

Om de game interessant te maken voor zoveel mogelijk kinderen, is het mogelijk de game in heel veel verschillende talen in te stellen. Hierbij kun je er zelfs nog voor kiezen om er ondertiteling bij te zetten. De game is ook volledig speelbaar in het Nederland en ook met Nederlandse ondertiteling. Het gebeurde tijdens onze speelsessie wel zeer regelmatig dat de ingesproken zinnen abrupt stopten midden in een zin. Hierdoor kunnen sommige scenes misschien een tikkeltje verwarrend overkomen voor kleine kinderen. De game duurt niet lang. In totaal zijn er acht wereldwijde locaties die je kunt bezoeken. Ieder van deze locaties biedt ongeveer tien tot vijftien minuten aan gameplay. Met ongeveer een uurtje is het verhaal van de game dus uitgespeeld. Mocht je dit nog te lang vinden voor je kind, dan is het mogelijk om een tijdslimiet in te stellen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je kind vijf, tien, vijftien, twintig of dertig minuten te laten spelen. Als de tijd om is, gaat de game automatisch naar het huis van Peppa Pig en wordt er gevraagd of je nog verder wil spelen. Kinderen zouden hierbij natuurlijk voor 'ja' kunnen kiezen, dus het is wel zaak om dit als ouder in de gaten te houden.

Peppa Pig World Adventures review4

Eindoordeel van Patrick Lamers

Als je je kindje kennis wil laten maken met gamen, dan zijn de games van Peppa Pig een goede eerste stap. Ook Peppa Pig: World Adventures combineert simpele gameplay met herkenbare beelden en je kindje leert zo ook nog iets over bepaalde locaties in de wereld. Het is mogelijk een timer in te stellen zodat je kindje niet te lang gamet. Hierbij is het wel zaak dit als ouder ook in de gaten te houden. De game ziet er schattig en kleurrijk uit. Als je kindje al fan is van Peppa Pig, dan zal de kleine gamer zeker veel plezier beleven aan Peppa Pig: World Adventures.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?