Leisure Suit Larry - Wet Dreams Don't Dry

  • Ontwikkelaar CrazyBunch
  • Eerste releasedatum 7 november 2018
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Nintendo Switch
  • Genre Avonturen
  • Gameliner score -

Indieaan: Leisure Suit Larry - Wet Dreams Don't Dry

De grootste viespeuk in de gamingscene is weer terug van weggeweest. Larry Laffer schittert namelijk in een gloednieuw avontuur, genaamd: Leisure Suit Larry - Wet Dreams Don’t Dry. Ja, je leest het goed, het Point-n-Click genre maakt een comeback en Larry is degene die na King Graham het voortouw mag trekken. Dit keer moet Larry het alleen doen zonder meesterbrein Al Lowe achter de schermen. Weet Larry zich ook zonder Lowe staande te houden of loopt de seksicoon een blauwtje?

onbekend

Black Mirror

Ken je de serie Black Mirror? Leisure Suit Larry is het gaming equivalent van die serie. Weliswaar niet met dezelfde dramatiek, maar wel met het inspelen op de actualiteit. De game houdt je op absurde wijze een spiegel van de huidige samenleving voor. Een waarin iedereen vrijwel contactgestoord is en enkel gebogen naar de telefoon zit te kijken. Ons Larry ontwaakt in een ondergrondse ruimte zonder ook maar enig idee te hebben hoe hij daar terecht is gekomen. Na een avontuur met een wilde dame is het maar de vraag of hij seks heeft gehad, belangrijker is echter waarom de wereld er zo anders uitziet. Al snel blijkt dat onze geliefde viespeuk zich in de 21e eeuw bevindt en dat er veel is veranderd in bijna dertig jaar tijd. Iedereen kijkt naar lichtgevende doosjes, wordt opgehaald door de taxiservice Ünter en praat met vage bekenden via Instacrap. Daarbij is het oppikken van de vrouwtjes in een bar verleden tijd. Nope, tegenwoordig gebruiken ze Timber. Een applicatie waar vooral gezocht wordt naar gewillige mensen die wel in zijn voor wat vleselijk contact met de nodige kinks.

One night stands zijn prima voor onze Larry, maar hij heeft zijn oog laten vallen op William Jobs’ assistent. Om kans te maken op een date met haar heeft hij minimaal negentig Timber-punten nodig en daar start ons avontuur. Om punten te verzamelen dien je ratings van Timber-gebruikers te krijgen. Die punten krijg je door een fantastische minnaar te zijn. Iets wat Larry nou niet bepaald is. Hij moet het hebben van zijn trucjes en zijn onbreekbare wil om de dames koste wat kost te palen. Hier komt dan ook de hilarische absurditeit om de hoek kijken. Larry bezorgt je namelijk continu het schaamrood op de kaken and I love it!

onbekend

Terug in de tijd

Zoals gezegd is Wet Dreams Don’t Dry een ouderwets point-n-click-avontuur. Met de rechterstick bedien je de cursor en met de linkerstick navigeer je Larry naar de plaats van bestemming. Gaandeweg je avontuur verzamel je meer dan genoeg zooi waarmee je uiteindelijk indruk moet maken op de vrouwtjes. Vind je een komkommer en zuignap, dan is dat natuurlijk een logische ontstopper. Soms is het echter erg onduidelijk wat je nou precies nodig hebt. Wie had bijvoorbeeld gedacht dat je een condoom met kazige dildo en een toiletrol moest combineren om een rat te vangen? Precies, niemand! Soms is de game zo vaag dat je een uur loopt te dwalen en vervolgens maar van gekkigheid alles probeert wat mogelijk is.

Iets anders wat niet bijzonder lekker werkt, is het vinden van de items. De game ziet er bijzonder goed uit en alles is prachtig in elkaar gezet, maar soms blenden items zo goed in met de achtergrond, dat je ze simpelweg niet ziet. Gelukkig kan je de triggers gebruiken om de interactievoorwerpen één voor één af te gaan. Zonder dit mechanisme had ik de game namelijk never nooit kunnen uitspelen. Ondanks het negatieve moet er wel een dikke pluim worden gegeven aan de stemacteurs. Personages lopen over van de charme en iedereen heeft een eigen karakter. Tel daar de walgelijke persoonlijkheid van Larry bij op en je hebt een hilarische, memorabele cast van personages.

onbekend

Eindoordeel van Rudy Wijnberg

Leisure Suit Larry - Wet Dreams Don’t Dry is een ode aan het verleden. Een tijdperk waarin gaming nog in de kinderschoenen stond en vieze vuiligheid gewoon nog lekker mocht. Wet Dreams Don’t Dry is een uitstekende terugkeer van Larry Laffer, maar komt niet zonder problemen. Zo is het pointermechanisme met de rechterstick een beetje een achterhaald mechanisme en had ik liever een systeem zoals dat van TellTale Games gezien. Ook zijn de puzzels af en toe net iets te veel van het goede waarbij je absurde dingen met elkaar moet combineren om verder te komen. Echter wordt er veel goed gemaakt door de voicecast en tekstschrijvers van deze game. Regelmatig zat ik namelijk samen met mijn vriendin met plaatsvervangende schaamte te lachen op de bank.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?