Slime Rancher

  • Ontwikkelaar Monomi Park
  • Eerste releasedatum 1 augustus 2017
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One
  • Genre Avonturen , Simulatie , Indie
  • Gameliner score -

Indieaan: Slime Rancher

Onze Indieanen zijn nooit bang om een mening te geven. Dit keer is Slime Rancher het haasje. De Indieaan deelt graag zijn ongezouten mening en wil onze stam helpen met het vinden van de leukste indiegames. Dit keer is het de beurt aan Indieaan Kees om de stam alles te vertellen over Slime Rancher voor de PlayStation 4.

onbekend

Boer zoekt Slime

In Slime Rancher kruip je in de huid van de jonge boerin Beatrix LeBeau, die op een planeet ver hier vandaan een boerderij probeert op te bouwen. Echter zijn hier geen koeien of varkens om voor te zorgen, maar gekleurde blobjes, genaamd: Slimes. Het begin van de game is vrij simpel van opzet. Je start meteen op je eigen boerderij, krijgt wat basis informatie en dan sta je er alleen voor. Het eerste wat je moet doen is een aantal Slimes vangen en dit doe je met de Vacpack, een kruising tussen een supersoaker en een zeer krachtige stofzuiger. Het lijkt wat zielig, maar ze lijken het niet erg te vinden. Op de boerderij schiet je de blobjes vervolgens in een hok, waarna je kunt beginnen met geld verdienen. De Slimes maken namelijk diamantachtige Plort aan als ze eten krijgen. Deze stenen kunnen worden verkocht voor geld. Dit heb je dan weer nodig om jouw boerderij te upgraden en de Vacpack te verbeteren.

Er zijn enorm veel verschillende Slimes te vinden in de open wereld van de game en elk beschikt over een aantal eigen plus- en minpunten. Zo zijn de Pink Slimes makkelijk om te houden, maar levert hun Plort niet veel op, terwijl de Phosphor Slimes weer slecht tegen zonlicht kunnen, maar wel meer geld in het laatje brengen. Elk soort heeft zijn eigen voorkeur op het gedied van voedsel. Geef je ze hun lievelingskostje, dan krijg je daar wat extra Plort voor terug. Het voedsel bestaat uit drie varianten: groente, fruit en kippenvlees. In de wildernis zijn deze voedselsoorten te vinden en voor het verzamelen heb je wederom de Vacpack nodig. De eerste paar uur kan het wat eentonig zijn om Slimes te vangen en eten te vinden. Dit komt mede omdat je dicht bij de boerderij blijft, maar na wat upgrades te hebben aangeschaft toont Slime Rancher de ware potentie en blijkt het een hele rijk gevulde game te zijn.

onbekend

Gotta Catch 'm All

Slime Rancher is een zeer rustgevende game door zijn kleurrijke wereld, de prettige muziek en natuurlijk door de vrolijke Slimes. Het rustgevende komt ook doordat je niet echt dood kunt gaan. Als je levensbalk leeg is of je in de zee of een meer beland, wordt je weer wakker op de boerderij zonder je spullen. vervolgens kan je gewoon verder gaan. Naast rustgevend is Slime Rancher ook enorm verslavend. Iedere keer ontdek je wel weer wat nieuws of is er weer wat interessants aan te schaffen of te verbeteren aan de boerderij. Zo koop je eerst nieuwe hokken, waarna je ontdekt dat deze ook weer te upgraden zijn. Bouw hogere muren zodat de Slimes niet kunnen ontsnappen, of schaf een systeem aan dat ze automatisch voert en Plorts verzamelt. Naast hokken bouwen kun je ook fruitbomen of groentes telen en kippen houden, zodat je hiervoor niet meer de wildernis in hoeft. Denk je dit weer onder de knie te hebben, dan blijkt weer dat je nieuwe gebieden op de boerderij kunt vrijspelen en er verschillende upgrades voor de Vacpack en jouw personage zijn. Eindeloos veel mogelijkheden dus.

De hoofdrol in Slime Rancher is weggelegd voor de vrolijke en kleurrijke Slimes. Naast de vele gewone soorten met hun eigen uiterlijk en voedselvoorkeuren, zijn er nog diverse andere Slimes te vinden. Zoals de enorme en niet verplaatsbare Gordo Slimes, die na tientallen maaltijden ontploffen en je een sleutel en andere goodies geven. Of de nog grotere Largo Slimes, wat een kruising is tussen twee soorten en die dubbel zoveel Plorts geven. Echter schuilt hier weer een gevaar in, want als deze in aanraking komen met een Plort van een derde soort, veranderen ze in de donkere Tarr Slime. Deze allesvernietigende evil blobjes kunnen zomaar je hele boerderij verpesten door alle Slimes te infecteren. Gelukkig kun je ze bestrijden met water uit de Vacpack, mits je deze upgrade hebt aangeschaft, of je zuigt ze op en schiet ze lekker in de zee. Dat zal ze leren om de vredelievende Slimes aan te vallen.

onbekend

Eindoordeel van Kees Wijnhorst

Slime Rancher is een van de leukste games die ik in tijden heb gespeeld. Het is een vrolijk en rustgevend geheel en voelt een beetje aan als een kruising tussen Minecraft en Stardew Valley. De game kan aan het begin wat eentonig zijn en de framerate wil in drukke gebieden soms wat zakken. Dit zijn echter nauwelijks minpunten want Slime Rancher doet voor de rest alles goed en is zeer verslavend. Iedere keer ontdek je wel wat nieuws, of het nu een nieuwe Slime, een nieuwe gebied of een nieuwe upgrade is. Een ander voordeel is dat je de game op je eigen tempo kunt spelen en er niet constant maar een doel is. Daarnaast is er ook een modi zonder Tarr Slime, voor een nog vredelievendere ervaring. Slime Rancher is al met al een Plort, uh ik bedoel parel van een game.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?