Opinion: Gamejournalisten zijn per definitie lui

Als journalist kom ik vaak op andere gamesites om inspiratie op te doen voor mijn eigen artikelen. Het valt me op dat er steeds meer gamesites bijkomen en op elke site die ik bezoek vind ik dezelfde nieuwsberichten terug, soms nieuws van een paar weken oud.
Het Nederlandse gamenieuws wordt meestal overgenomen van Engelse, Franse en soms Spaanse websites, maar nooit zie je een Engelse gamesite met een bron naar een Nederlandse gamesite.

Wat is er aan de hand met de Nederlandse gamejournalistiek? Zijn wij Nederlandse gamejournalisten niet gewoon een beetje lui geworden? Je kunt het ook vanuit een ander bril bekijken en dat is vanuit de bril van een slimme journalist. De buitenlandse journalisten doen het werk en wij nemen het stokje over.

onbekend

Zonder direct namen te noemen van Nederlandse gamesites kwam ik in een nieuwsbericht een quote tegen die letterlijk uit het persbericht was overgenomen. Dat is niet erg, maar in de quote stond een pijnlijke tikfout, welke niet door de gamejournalist in kwestie was opgemerkt. Nu kun je je natuurlijk afvragen of het persbericht überhaupt wel werd gelezen. Het is niet zo dat het bij die ene Nederlandse gamesite bleef, want ik kwam hetzelfde bericht met dezelfde fout op nog meer gamesites tegen.

Je ziet ook regelmatig nieuwsberichten voorbij komen op de Nederlandse gamesites waar maar de helft van de informatie uit de oorspronkelijke nieuwsbron in staat. Ik vraag me af of de Nederlandse gamejournalistiek wel serieus genoeg is. Een ander scenario kan zijn dat wij wel serieus genoeg bezig zijn met ons vak, maar enkel lui van karakter.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?