PlayStation Plus betaald, maar werkt niet; wat nu?

Heb je voor PlayStation Plus betaald, maar werkt het niet? Dan is het niet gek dat de hoop je in de schoenen zakt. Niet alleen heb je zojuist een aanzienlijk bedrag uitgegeven zonder dat je er iets voor hebt teruggekregen, maar je kunt ook nog steeds niet online spelen en je profiteert niet van de andere extraatjes die een PlayStation Plus-abonnement met zich meebrengt. Gelukkig zijn er meerdere dingen die je kunt proberen wanneer je voor PlayStation Plus hebt betaald, maar het niet werkt. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden, zodat jij straks weer ongestoord online kunt gamen.

playstation plus gekocht maar werkt niet

Wacht totdat je een code ontvangt

Heb je buiten de PlayStation Store om - bijvoorbeeld via een niet bij Sony aangesloten webwinkel - voor PlayStation Plus betaald, of zat de code bij een bundel? Dan moet je misschien even geduld hebben. In zulke gevallen krijg je namelijk meestal een digitale code via de mail toegestuurd. Het lidmaatschap wordt dus niet direct aan je PlayStation-account toegevoegd, maar moet handmatig verzilverd worden aan de hand van een digitale code. Zo’n code staat doorgaans binnen een uurtje in je mailbox, maar in enkele gevallen kan het wel een week duren voordat je de code ontvangt. Als de code eenmaal binnen is, kun je deze invoeren in de PlayStation Store en je lidmaatschap claimen.

playstation plus gekocht maar werkt niet1

Controleer de validiteit van de PlayStation Plus-code

Wanneer je een PlayStation Plus-code gekocht hebt, maar deze niet werkt, kan dat ook te maken hebben met de validiteit van de code. Vanzelfsprekend bestaat de kans dat de code niet legitiem is als je deze hebt aangeschaft voor een ‘te’ lage prijs bij een online aanbieder, maar voor nu gaan we er even vanuit dat de code wel echt is. In dat geval kan hij verlopen zijn, wat aangegeven wordt door de vervaldatum op de voucher. Daarnaast kan de regio waarvoor de code geldt niet overeenkomen met de regio waarin jij je op dit moment bevindt. In dat geval werkt de code ook niet. Als laatste tip hier: controleer ook even of je geen cijfertje gemist hebt tijdens het invoeren. De code hoort twaalf cijfers te bevatten.

playstation plus code gekocht werkt niet

Log in en uit

Heb je je via de PlayStation Store je PlayStation Plus gekocht, maar werkt deze niet direct? Dan is het tijd om een huis-tuin-en-keukenmiddeltje uit de oude doos te proberen: herhaaldelijk in- en uitloggen. Hoe simpel het ook is, soms helpt het om het systeem even wat tijd te geven om de aanschaf te verwerken. Internetgebruikers rapporteren online dat het steeds opnieuw aan- en afmelden inderdaad kan helpen om ervoor te zorgen dat het PlayStation Plus-abonnement plotseling wel werkt. Of je nu een code hebt gebruikt of het abonnement rechtstreeks in de PlayStation Store hebt gekocht – deze tip is het proberen waard.

playstation plus werkt niet meer

Wacht totdat mogelijk serveronderhoud voorbij is

Je zou het maar net treffen; je hebt zojuist je PlayStation Plus-abonnement opgewaardeerd, maar er is serveronderhoud gaande. Wanneer er hiervan sprake is, is de kans groot dat je abonnement het niet doet. Tijdens onderhoudswerkzaamheden is je PlayStation-console namelijk niet in staat om te communiceren met Sony. Daardoor kan het systeem niet zien dat je momenteel over een PlayStation Plus-abonnement beschikt. In zo’n geval zit er maar één ding op: even geduld hebben. Voor je het weet, doen de servers het weer en kun je zoals vanouds online spelen.

playstation plus werkt niet

Neem contact op met de klantenservice

Heb je alle tips in dit artikel geprobeerd, maar geeft je console nog steeds aan dat je niet over een PlayStation Plus-abonnement beschikt? Neem dan direct contact op met de klantenservice van Sony om jouw probleem in detail te bespreken met de medewerkers. Op de website van het bedrijf is een livechat beschikbaar, maar je kunt ook mailcontact opnemen via het e-mailadres van PlayStation: support@nl.playstation.com. Zo heb je hopelijk binnen een mum van tijd jouw PlayStation Plus-probleem opgelost.

waarom werkt mijn playstation plus niet

Voor iets betalen dat niet werkt is altijd vervelend, maar gelukkig zijn er oplossingen. Hopelijk heb je aan de hand van dit artikel je PlayStation Plus-abonnement werkende gekregen. Mocht je zelf nog een andere oplossing kennen of vragen hebben, voel je dan vrij om die te delen in een reactie. Zo helpen we elkaar als community.

Over auteur Nils Hoogervorst

Nils Hoogervorst Als het mogelijk was, had onze Nils zich dagelijks gehuld in een Nintendo kloffie. Boze tongen beweren dat Nils zichzelf in slaap neuriet op het deuntje van Super Mario Bros. nadat hij zich in zijn Splatoon-pyjama heeft gestoken en in bed is gaan liggen. Lekker onderuitgezakt zitten gamen voor een groot scherm is er voor Nils echter niet bij, hij prefereert handheld gaming. Wel zo makkelijk, want dan kun je rustig naar de wc zonder dat je je game op pauze hoeft te zetten. Zijn grootste guilty pleasure? Nintendogs + cats!

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?