Preview: 007: Quantom of Solace

007: Quantum of Solace, alweer de 22ste Bond-film, zal op 7 november van dit jaar in première gaan. In deze zelfde maand zal Activision met een gelijknamige game komen rond deze film.

De game draait op dezelfde engine als Call of Duty 4 en dat kun je ook heel goed terugzien. Alle acteurs uit de film hebben meegewerkt aan deze game.

Wat mij meteen opviel, was dat de gameplay ontzettend houterig in elkaar steekt. Je kan naar links en naar rechts, naar voren en naar achteren bewegen en daar bleef het eigenlijk bij. Je wapen blijft in één en dezelfde positie staan. De game wisselt tussen zowel first- als thirdperson, zodat je als speler weet dat je met Bond speelt. Voornamelijk bij het beklimmen van ladders en randen zul je het vanuit thirdperson te zien krijgen. Ook tijdens het schuilen achter muren of tijdens zogenaamde quick-time events, waarbij je snel moet beslissen om een vijand uit te schakelen, verandert het beeld.

Dezelfde houterige gameplay krijg je ook terug te zien bij objecten in het level. Er stond ergens een tafel en nadat de tafel werd omgegooid door een explosie, ging dit juist niet geleidelijk als gevolg van de explosie, maar lag hij in één ruk omver. Dit was erg vreemd, maar daarentegen ook wel lachwekkend. Als gamer wil je echter perfectie, maar dat was ver te zoeken.

Grafisch zag de game er zeker niet slecht uit. Ook vond ik de kunstmatige intelligentie erg goed. Vijanden doken of renden weg. Maar door de besturing, die natuurlijk ook weer een kwestie van wennen was, was het moeilijk om je vijanden uit te schakelen.

De game verschijnt op de Xbox 360, Nintendo DS, Nintendo Wii, Sony PSP, PlayStation 3 en de PC.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?