Preview: MotoGP 09/10

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Je zou het haast niet zeggen, maar MotoGP gaat al een groot aantal jaren mee. De game heeft het nooit echt goed gedaan onder de vlag van ontwikkelaar Milestone en het is dan ook niet zo verwonderlijk dat Capcom, na de slechte resultaten vorig jaar, de ontwikkelaar een trap onder de kont heeft gegeven en op zoek is gegaan naar een nieuwe. Capcom heeft op tijd het licht gezien en ontwikkelaar Monumental Games aan de haak geslagen. De ontwikkelaar heeft ons beloofd dat de game een uitdagende 'hardcore' simulatie game wordt en dat de negatieve punten uit het vorige deel niet meer terugkomen.

Het maken van je eigen personage in sportgames is tegenwoordig een must en daarom kon MotoGP 09/10 ook daarin niet ontbreken. Je begint als nieuweling, met een slechte motor en weinig geld om deze motor te op te pimpen, laat staan om een nieuwe te kopen. Wanneer je presteert op circuits in races, krijg je meer geld tot je beschikking, waarmee je een betere motor kunt kopen.

Dat de game meer diepgang heeft gekregen blijkt wel uit het feit dat je manager bent van je eigen raceteam en je mensen moet inhuren, die sponsoren binnenhalen. Alles voor het geld, daarmee heeft MotoGP 09/10 een soort RPG-element meegekregen. Naast diepgang in de carrière modus kun je ook diepgang vinden op de baan zelf tijdens het racen. De game bevat mede de rewind-functie, welke ook gebruikt wordt in GRID of Forza Motorsport 3, wat mogelijk maakt dat je de tijd terugspoelt, wanneer je bijvoorbeeld met volle snelheid op je smoel gaat.

Je kunt de game op verschillende niveaus spelen. Het is aan jou om aan te geven op welk niveau je speelt. Bij een moeilijk niveau zal ook de AI veel beter zijn van je tegenstanders op de baan.

Deze maand nog moet er een demo van de game te downloaden zijn, waarin je kunt racen in de Championship of Time Trails. MotoGP 09/10 komt uit voor de Xbox 360 en PlayStation 3 op 26 maart van dit jaar.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer