Preview: Sand Land - Het exclusieve Parijs previewevent

Geplaatst:
Aangepast: 27 maart 2024 16:20

Afgelopen week mochten wij op een wel heel speciale trip. Bandai Namco opende namelijk de deuren voor een exclusief Sand Land previewevent in het centrum van Parijs! Zo’n kans laten wij natuurlijk niet aan onze neus voorbijgaan en voor we het wisten konden we croissant happend aan de slag met een gloednieuwe build van Sand Land. Dat was echter niet alles, voorafgaand kregen we namelijk de Sand Land-film te zien tijdens een exclusieve screening om ons alvast even lekker op te warmen. Een match made in heaven, want de film biedt een uitstekende introductie voor toekomstige Sand Land-spelers. Baal jij dat je er niet bij kon zijn? Lees dan snel verder in deze Sand Land Hands-on preview!

Sand Land Preview5

Sand Land film kijken en gaan!

Onze Sand Land gamescom preview gemist? Geen probleem, hierbij even in het kort! Sand Land doet het verhaal van Beelzebub uit de doeken. Deze “fiend” bundelt de krachten met Sherrif Rao en mede fiend, Thief. De drie hebben een nogal belangrijke taak, want Sand Land heeft deze naam natuurlijk met een reden. De wereld is namelijk vrijwel waterloos en alle dorpjes vechten om de schare flesjes water. De koning heeft de laatste waterbron in handen en verdient daar royaal aan. Er schijnt echter een legendarische bron te zijn en het drietal gaat er dan ook op uit om die bron koste wat kost te vinden om zo water weer publiekelijk toegankelijk te maken. Afijn, dat is het plot van de film die zo’n tachtig minuten aan draaitijd in beslag neemt. Een film die overigens zeker de moeite waard is om te kijken, helemaal als je voornemens bent om de Sand Land game te spelen!

Terug naar de game, een film kijken is namelijk leuk (en dus ook zeker de moeite waard), maar wij zijn gamers. Sand Land borduurt lekker verder op het verhaal dat we hebben gezien in de film. In de game neem je directe controle over niemand minder dan de prins der demonen, Beelzebub. Rao, Beelzebub en Thief spelen echter niet als enige een rol in deze game. Gaandeweg het avontuur ontmoet je namelijk nog veel meer NPC’s, medestanders en natuurlijk vijanden. Sand Land is een traditionele actie RPG. Je krijgt een aantal leden in de party, waarvoor je een skill tree kunt uitbouwen en met wie je een onderlinge relatie opbouwt. Met deze teamleden ga je menig vijand te lijf, of nouja te lijf kunnen we het niet helemaal noemen. Veelal ben je namelijk aan boord van een voertuig. In Sand Land is namelijk een breed scala aan voertuigen beschikbaar. Je moet immers op een manier de duinen van het land zien te trotseren. Deze voertuigen zijn helemaal eigen te maken en spelen een essentieel onderdeel binnen de gameplay van Sand Land. Een groot deel van de game neem je vijanden namelijk lekker van een afstandje onder vuur terwijl jij lekker op de achterbank van de tank relaxt.

Sand Land Preview2

Dorre struiken en weelderige bossen

Er is inmiddels al flink wat Sand Land materiaal verschenen, maar waarom zouden we het bij één land houden? De wereld die wijlen Akira Toriyama heeft bedacht bestaat namelijk uit veel meer gebieden, waaronder Forest Land. In de build die wij hebben mogen spelen, kregen we keuze uit meerdere missies. Een van die missies introduceerde de transitie van het dorre Sand Land naar het weelderige Forest Land. Middels een verborgen ingang reizen we middels Hovercraft af naar een ondergrondse tempel. Hier dienen we door middel van lichte puzzelelementen een doorgang naar het mysterieuze land vol weelde en water te betreden. Trek aan een hendeltje hier, reis af naar een hendeltje daar, doe het water stijgen en voila, je zet voet aan groene bodem. Het zijn niet de meest ingewikkelde puzzels, maar een vermakelijke afwisseling is het zeker wel.

Voor wat hardere actie sprongen we direct in een andere missie. Zoals vermeld bestaat het team niet uit slechts drie leden. Sand Land (game) kent namelijk een meerkoppige cast en biedt genoeg creatieve ruimte om andere personages verder uit te diepen. In deze missie dienden we een streng bewaakt fort te infiltreren om zo Ann uit gevangenschap te krijgen. Deze missie berust zich in eerste instantie op stealth, we mogen immers niet gesnapt worden en dienen eventuele tegenliggers geruisloos uit te schakelen. De prins der demonen kan echter niet voor eeuwig onopgemerkt blijven en voor je het weet dien je hordes vijanden te vuist een kopje kleiner te maken. Maak je echter geen zorgen, want ook hier kunnen we weer los met voertuigen waarbij we zelfs toegang krijgen tot een nieuw type mech, waarmee we dwars door de vijandelijke linie beuken. Dit soort missies bieden een mooie afwisseling voor de toch wel vrij eenvoudige combatstructuur die Sand Land kent.

Sand Land Preview3

Een game die alles in huis heeft

Sand Land bevat veel elementen. Niet alleen is de wereld die Akira Toriyama zoveel jaar geleden al eens op papier wist te zetten rijker dan ooit, je kunt er ook meer dan ooit tevoren in doen. Voertuigen spelen bijvoorbeeld een grote rol. Middels het D-pad kan je een voertuig uit het niets tevoorschijn toveren en ieder type dat je oproept, heeft zijn eigen voor- en nadelen. De motor is bijvoorbeeld razendsnel, maar bijzonder squishy. De tank is daarentegen een echte tank met lekker veel firepower, maar is anderzijds weer bijzonder traag. Er zit een mooie variatie in, maar de voertuigen zijn niet gebonden aan een vaste set van statistieken. Iedere vijand die je verslaat en iedere locatie die je verkend, belonen je namelijk met nieuwe grondstoffen waarmee je vervolgens weer de voertuigen kunt upgraden. Dat doe je veelal in een van de vele steden die de wereld van Sand Land huist. Deze steden worden bewoond door allerhande NPC’s die we kennen uit de manga, film en de recentelijke Disney+-serie van Sand Land.

Daar stopt het echter niet, want naast het upgraden van de voertuigen en Beelzebub en co., zijn er nog veel meer dingen om te ontdekken. Zo is het in Sand Land mogelijk om een eigen base te builden, zijn er minigames om te ontdekken, is het land bezaaid met optionele missies en zijn er zat locaties om te verkennen. Kortom, Sand Land beloofd een game te worden die alles in huis heeft om je wekenlang zoet te houden.

Sand Land Preview4

Voorlopig oordeel van Rudy Wijnberg

De aanstormende Action RPG van Bandai Namco heeft alles in huis om de Toriyama fan wekenlang te vermaken. De nieuwste build geeft ons voldoende inzage om te kunnen concluderen dat Sand Land een mooie variatie aan content kent. Daarnaast doet de game niet onder voor bijvoorbeeld de Sand Land film of de recentelijk uitgebrachte Sand Land serie op Disney+. Overigens adviseren wij absoluut om in ieder geval de film even te checken, zo ga je namelijk niet compleet blanco de game in! De introductie van Forest Land is een mooie additie voor de game, gezien dit net wat meer variatie in de omgeving weet te brengen. Of Sand Land ook leuk blijft voor een langere periode dan onze drie uur durende previewsessie is natuurlijk nog maar de vraag. Wij hebben ons in ieder geval niet verveeld en staan dan ook te popelen om met het eindproduct aan de slag te gaan!

Sand Land verschijnt op 26 april voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series en pc. Meer lezen over deze game? Check dan nu al ons Sand Land nieuws!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Sand Land

Series

-

Uitgever

Bandai Namco

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

26 april 2024

Ontwikkelaar

ILCA

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord