Bit: Sony gelooft nog steeds in de AFEELA. Jij ook?

Geplaatst:
Aangepast: 16 februari 2024 20:38

Autorijden is een kunst. Het klinkt makkelijk, maar na een uurtje op de A2 en de aangelegen randwegen kom je toch tot de volgende conclusie: sommige mensen kunnen echt niet autorijden. "Ja, maar ik heb wel een dijk van een tijd in Gran Turismo 7 weten neer te zetten in een veel krachtigere auto, dat je het effe weet!" Dit soort mensen kan gewoon beter met een DualSense controller overweg dan zo'n onhandig rond stuur. Speciaal voor deze mensen herintroduceerde Sony de AFEELA tijdens CES 2024.

De AFEELA valt namelijk met een controller te besturen, zoals getoond in Las Vegas. Vorig jaar bestempelde ik de AFEELA nog als een billboard op wielen, wat te wijten viel aan de optie om advertenties op de auto te tonen. Maar dit jaar draait het meer om nuttige zaken, zoals het aantonen dat een auto met een controller te besturen valt.

Sony AFEELA
AFEELA

En ik snap het hè. Sturen is ook moeilijk en die pedalen zijn ook verre van ideaal. Want waarom alle handelingen met handen en voeten doen wanneer je dat ook met knoppen en triggers kan? Heerlijke haptic feedback wanneer je tegen een stoeprand omhoog knalt en met een touchpad je schadeformulier invullen. Sony snapt ons tenminste.

En voor wie het allemaal nog niet spannend genoeg vindt: Middels Unreal Engine-aangestuurde AR kun je ook nog eens extra obstakels op je voorruit laten projecteren, zoals een joekel van een Godzilla. Daarbij hoef je jezelf niet zo schuldig te voelen wanneer je die tegen een lantaarnpaal klem rijdt.

All hail modern technology, I think.

Bron: Sony
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord