Duke Nukem Forever eindelijk in 2011

Geplaatst: 3 september 2010 22:47
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Duke Nukem Forever werd in 1997 aangekondigd door 3D Realms. De game is echter nooit verschenen. De game werd een aantal keer opnieuw aangekondigd door de ontwikkelaar, maar daarin maakte de ontwikkelaar zichzelf min of meer belachelijk.

Nu na meer dan dertien jaar wachten is het dan zover. Duke Nukem Forever zal volgend jaar eindelijk verschijnen. Uitgever 2K Games en Gearbox Software hebben Duke Nukem Forever aangekondigd voor 2011.

Christopher Hartman, president van 2K verteld lachend:

Het kost nou eenmaal tijd om iets moois te maken heel veel tijd.
Na een tijdje uit de videogamewereld weg geweest te zijn, is Duke Nukem terug, en hoe!
De terugkeer van de King uit de gloriedagen van de shooters zal niet alleen de oude, geduldige fans uber-blij maken, maar zeker ook de nieuwe generatie kauwgomkauwende, coole rotzakken. Voor de duidelijkheid- Duke Nukem Forever is een ode aan de tijd dat shooters nog stoutmoedig en fun waren.

Duke Nukem is een van de bekendste personages in de game-industrie. Bijna net zo bekend als Lara Croft, Sonic of Mario. Duke Nukem is herkenbaar aan zijn zonnebril, blonde kapsel, gespierde armen, sigaar in de mond en zijn flauwe oneliners.

Randy Pitchford, president of Gearbox Software zegt:

Hail to the king, baby! Het is ongelofelijk, het gaat flink tekeer en gaat echt gebeuren!
Gearbox heeft het mogelijk gemaakt om het team met die-hard Duke Nukem franchise bouwers te laten samenwerken met game veteranen en zo deze game te leveren. Alle gamers verdienen een happy end en met de emoties die wij gamers hebben bij Duke Nukem Forever, ben ik er trots op dat ik in de positie ben om met vertrouwen, kracht en de juiste middelen het te laten gebeuren. Ben ik gek? Balls of steel, baby, balls of steel!

Duke Nukem Forever moet in 2011 uitkomen voor de PlayStation 3, Xbox 360 en de pc.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer