Er is een eindgedicht geschreven voor Minecraft

Geplaatst:

De schrijver die het eindgedicht van Minecraft heeft geschreven geeft aan dat hij het wil 'bevrijden van de bedrijfseconomie'. Mojang heeft de rechten voor dit eindgedicht niet.

Julian Gough schreef het gedicht voor Markus "Notch" Persson en zegt dat hij technisch gezien nooit zijn rechten heeft weggegeven. De romanschrijver publiceerde onlangs een lang artikel op Substack waarin hij zijn ervaringen beschrijft met het maken van het 'einde' van Minecraft. Daarnaast gaat hij verder in op zijn redenering achter het vrijgeven van de tekst van het gedicht onder een Creative Commons Licentie. "Ik heb nooit een contract getekend dat Mojang de rechten op het End Poem geeft, en dus bezit Microsoft (die Minecraft van Mojang heeft gekocht) het ook niet... Ik draag het gedicht op aan het publieke domein," schrijft Gough. De reden hierachter is voor Gough vrij simpel, hij herhaalt deze dan ook in het hele stuk: "Ik schreef een verhaal voor een vriend. Maar uiteindelijk behandelde hij me niet als een vriend. En ik ben gekwetst."

De oorspronkelijke Survival-modus van Minecraft kreeg in de 1.0-update een eindbaas en een overwinningsvoorwaarde. Julian Gough werd daarom door Persson gevraagd om het Eindgedicht te schrijven.

Bron: Twitter

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Minecraft

Series

Minecraft

Uitgever

Microsoft Game Studios

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Releasedatum

9 mei 2012

Ontwikkelaar

Mojang AB

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord