FIFA gaat de concurrentie aan met EA SPORTS FC

Geplaatst:

FIFA heeft bevestigd dat het aan de slag gaat met een EA SPORTS Football Club-concurrent. De twee partijen gingen eerder deze week uit elkaar.

Het was gisteren groot nieuws: FIFA heet vanaf nu EA SPORTS Football Club. De FIFA-licensie werd niet vernieuwd, waardoor FIFA en EA uit elkaar gingen. Voor FIFA-fans zou dit volgens Electronic Arts geen grote gevolgen moeten hebben. EA heeft exclusieve partnerschappen en behoudt de bekende FIFA-gamemodi in EA SPORTS FC. Dat weerhoudt FIFA er echter niet van om zelf stappen te zetten. De internationale voetbalband is van plan om de concurrentie aan te gaan met de sportgame van EA.

De bond bracht een verklaring naar buiten waarin het zegt dat de splitsing van EA tot nieuwe mogelijkheden leidt. Dit maakt het voor de bond mogelijk om nieuwe voetbalgames te maken in samenwerking met externe studio's en uitgevers. In dezelfde verklaring zegt Gianni Infantino, de FIFA-president, dat 'de enige authentieke, échte game met de FIFA-naam de beste voetbalgame op de markt wordt voor zowel voetbal- als gamingfans'. Naast de games die voor dit en volgend jaar op de planning staan, gaat FIFA al op dit moment het gesprek aan met toonaangevende uitgevers, mediabedrijven en investeerders over een nieuwe FIFA-voetbalgame in 2024.

EA SPORTS FC FIFA concurrent

We krijgen meer details over EA SPORTS Football Club voorgeschoteld in juli van 2023. Wellicht weten we dan ook al iets meer over de concurrent van FIFA.

Bron: FIFA
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot EA SPORTS FC 24

Series

FIFA

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

29 september 2023

Ontwikkelaar

EA Sports

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord