Films: Barbie film breekt omzetrecord van 1 miljard dollar

Come on, Barbie, let's go party. De makers van de onlangs verschenen Barbie-film hebben zeker wat te vieren. De film heeft namelijk meer dan een miljard dollar opgebracht nadat deze drie weekenden in de bioscopen heeft gedraaid. Alleen in Amerika heeft de film 53 miljoen dollar opgebracht, en in de rest van de wereld zo'n 74 miljoen dollar.

Barbie is geregisseerd door Greta Gerwig, een vrouwelijke regisseuse. Ze overtreft in cijfers onder andere Wonder Woman, Frozen en The Matrix, die ook allemaal door vrouwen zijn geregisseerd. De film is bovendien de bestbezochte film ooit uit de renstal van Warner Bros. Hij heeft zelfs beter gepresteerd dan de Harry Potter-reeks. Dit succes smaakt mogelijk naar meer.

De film Barbie bewijst niet alleen de kracht van een iconisch personage, maar ook de visie en het talent van vrouwelijke filmmakers. Met Greta Gerwig aan het roer heeft Barbie niet alleen financieel succes geboekt, maar heeft het ook een mijlpaal bereikt in de filmgeschiedenis. Het blijft een inspiratie voor toekomstige generaties filmmakers en biedt hoop op een meer diverse en inclusieve filmindustrie.

BRON Twitter

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?