Gearbox lijkt Embracer stoelendans te willen ontsnappen

Geplaatst:
Aangepast: 1 maart 2024 03:06

Het is hommeles bij de Embracer Group en volgens bronnen lijkt Gearbox Entertainment een uitweg te zoeken om onder Embracers recente draconische maatregelen uit te komen. Kotaku meldt dat Randy Pitchford naar verluidt meerdere scenario's met zijn personeel heeft besproken en dat de optie van overname door een externe partij de meest plausibele van de drie is.

Wat begon als een boude poging om de grootste in de gaming industrie te worden, eindigt voor Embracer momenteel in tragedie welke ze de reputatie van meest gehate bedrijf in de industrie oplevert. Na eindeloos ogende overnames trekt het concern de stekker uit bijna alles wat het ooit aantrok en een toekomst onder de vleugel van Embracer is geen zekerheid meer. Ook bij Borderlands-ontwikkelaar Gearbox Entertainment daalt het besef steeds verder in en eventuele opties om onder een sombere toekomst uit te komen, lijken dan ook het gesprek van de dag.

Volgens Kotaku geven meerdere bronnen aan dat Gearbox-kopstuk Randy Pitchford al met zijn staff in conclaaf is gegaan over mogelijke scenario's. Optie één: verder gaan onder de vlag van Embracer. Optie twee: uitkopen en zelfstandig verder gaan. Optie drie: zoeken naar een externe partij om Gearbox over te nemen. Volgens Kotaku's rapport is optie drie de meest waarschijnlijke, al lijkt Embracer niet te willen reageren op deze geruchten. Pitchford zelf wil ook niet in detail treden, al voorzag hij Kotaku wel van commentaar op de kwestie:

Borderlands1

I’m delighted that what we might be up to is interesting enough to people that you want to make a story about us for your readers. I’m honored and humbled that our company is a topic of rumor, speculation, and discussion. As always, we will be thrilled to share whenever we have projects to announce or news to share as we work hard towards our mission to entertain the world.

Toch komt het nieuws van een koerswijziging niet geheel uit de lucht vallen. Eind vorig jaar wist Bloomberg nog beslag te leggen op een e-mail van Gearbox chief communications officer Dan Hewitt, waarin de eerder genoemde opties ook al op tafel werden gelegd.

De tijd zal ons leren welke richting Gearbox kiest.

Bron: Kotaku
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord