Gerucht: De PlayStation 5 Pro is in ontwikkeling, zegt men

Geplaatst: 14 maart 2023 17:05
Aangepast: 18 februari 2024 17:33

Als we Tom Henderson mogen geloven is men bij Sony al volop bezig met het ontwikkelen van de PlayStation 5 Pro. Naast het janken om de lopende Activision overname heeft de Japanse grootmacht ook nog ergens tijd ingeroosterd om verbeteringen door te voeren in een console die tot sinds kort toch al amper verkrijgbaar was.

Deze info is ons ter oren gekomen via insider-gaming.com, waar eerdergenoemde Tom Henderson erkent dat deze bombshell is gebaseerd op "bevestiging door Insider Gaming-bronnen", wat uiteraard een zeer legitieme bronvorm is. Want als we de bronnen van Insider Gaming niet meer kunnen vertrouwen, wie dan nog wel?

PS52

Deze bronnen weten en passant ook een geschatte release window te noemen, zijnde 'einde 2024', wat zou inhouden dat de PlayStation 5 Pro tijdens Kerstmis 2024 onder je boom zou kunnen belanden. Tenminste, mits je energierekening je dat niet belet. Over specificaties durft I-G's bron nog niks te zeggen, al zal de PS5 Pro vanzelfsprekend een betere PlayStation 5 versie zijn die het zal moeten hebben van nog snellere laadtijden, nog betere graphics en nog meer raytracing ondersteuning.

Mocht je de afgelopen maanden de zoektocht naar een PS5 via authentieke verkoopkanalen hebben gestaakt omdat Sony's bakbeest van een console nergens verkrijgbaar leek te zijn, dan is er dus hoop. Inmiddels heeft PlayStation de supply chain weer aardig onder controle, zegt men, maar je zou dus ook nog een jaartje of anderhalf kunnen verder sparen voor deze geruchtmakende PlayStation 5 Pro.

Nu maar hopen dat Xbox deze ontwikkeling niet aanvecht, want een betere PlayStation 5 zou wel eens voor oneerlijk voordeel kunnen zorgen. Plus, hoe kan men nou fatsoenlijk een bugvrije Call of Duty voor zo'n console ontwikkelen? Dan vraag je er ook wel een beetje om, vind je niet, meneer Ryan?

Bron: Insider Gaming
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord