Habbo Hotel-dieven in de boeien geslagen

Hoewel de politie gewoonlijk alleen real-life misdaden onderzoekt, zijn er met de komst van bijvoorbeeld Second Life en Habbo Hotel nieuwe misdaden bijgekomen. Gelukkig richt de politie zich nu ook hierop.

In het virtuele Habbo Hotel was namelijk een diefstal gepleegd, waarvan de politie de daders nu bij de kraag heeft gevat. Habbo Hotel is een online plaats waar jongeren hun eigen plekken kunnen creëren. Door bijvoorbeeld meubels aan te kopen, kunnen ze er meer hun eigen plekje van maken. Deze meubels kosten echter wel credits, en deze moet je kopen met echte euro's.

Vijf jongeren, één zeventienjarige en vier vijftienjarige, hadden het systeem gehackt en haalden vervolgens hele accounts leeg. De gestolen virtuele goederen hadden een waarde van ruim vierduizend euro. De politie heeft de daders in de boeien geslagen. De jongeren zijn veroordeeld voor zowel hacken als diefstal.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?