iPad brengt nieuwe mogelijkheden voor gamers

Geplaatst: 28 januari 2010 10:39
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Apple heeft met de komst van de iPhone heel wat naam gekregen, dat was ook te merken. Want in elk programma werd de nieuwe hardware van Apple bespreekbaar gemaakt. We hebben het hier over de iPad, het nieuwe tablet van Apple.

Al een tijd gingen de geruchten de ronde over de komst van deze tablets en 'echte fans' waren zo enthousiast, dat ze zelf maar een ontwerp gingen Photoshoppen. Echter bleef het maar bij geruchten, want Apple liet zelf niets los over het apparaat.

Gisteren werd in San Francisco, door Apple-baas, Steve Jobs het wachten beloond met de aankondiging van de iPad.

Het apparaat is 1,27 cm dik, verkrijgbaar met een WiFi en 3G-verbinding. De tablet is met name bedoeld om de krant of boek erop te lezen, je e-mail te checken, muziek te luisteren. En zeker niet bedoeld om ermee te telefoneren, aldus Jobs.

Ook is het mogelijk om games, die je kunt downloaden via de App. Store, te spelen op de iPad. De game zal op het hele scherm, van 10 inch, te spelen zijn. Omdat de iPad gebruik maakt van een accelerometer, is het mogelijk om bijvoorbeeld de iPad zelf te gebruiken als stuur voor racegames, door het scherm te kantelen naar de kant waarop je maar wilt.

Ontwikkelaars krijgen de mogelijkheid om er aparte games voor te ontwikkelen. Zo liet Gameloft tijdens haar presentatie de uitgebreide versie van shooter, N.O.V.A. zien. Ook kwam Electronic Arts om de hoek zetten, met een speciale Need for Speed: Shift.

De iPad zal vanaf 499 dollar verkrijgbaar zijn in de 16-, 32- en 64GB variant en zal begin de lente nog naar ons land toe komen.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer