Kataragi begint zijn eigen toko

Geplaatst: 13 november 2009 16:16
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Ken Kataragi zal voor velen nog steeds als de vader van de PlayStation gezien worden. Zojuist heeft de voormalig CEO van Sony Computer Entertainment in Tokyo zijn eigen bedrijf opgezet, met de naam A.I. Entertainment. Het bedrijf zal zich voornamelijk gaan richten op de commercialisering van internetverdiensten.

De Japanse nieuwsgroep Nikkei meldt dat hij 90% van de aandelen in handen heeft binnen het bedrijf. Verschillende bronnen beweren zelfs dat er 20 miljoen Yen (149.000 euro) starterkapitaal in het bedrijf is gestoken.

Wat het bedrijf precies gaat doen is vooralsnog niet bekend en of het een overlapping zal zijn van de game industrie is ook nog steeds niet duidelijk. Houd Gameliner in de gaten voor meer informatie.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer