Kojima maakt Physint omdat hij ook niet eeuwig leeft

Geplaatst: 11 februari 2024 19:55
Aangepast: 11 februari 2024 19:56

Iedereen gaat dood. Zo simpel is het. Maar je staat er niet altijd bij stil, zelfs niet wanneer je Hideo Kojima heet. Toch is het door diens sterfelijkheid dat Kojima besloten heeft om Physint te maken. Want ja, wanneer de hele wereld schreeuwt om een nieuwe Metal Gear Solid en je jezelf beseft dat je niet het eeuweige leven hebt, dan kun je er maar beter voor zorgen dat je de wereld MGS-achtige game nalaat voordat je de pijp aan Maarten geeft.

Nu is het wel zo dat een man als Hideo Kojima bekend is met het fenomeen sterfelijkheid. Gezien zijn vader - Kingo Kojima - een dokter was en deze stierf toen Hideo dertien was, zijn zaken als sterfelijkheid en de dood niets nieuws voor Hideo. Dat valt ook wel op te maken uit de thema's van Hideo's games, overigens. Toch heeft een ziekbed Hideo andere inzichten gegeven en hem doen besluiten om zijn prioriteiten wat bij te stellen, aldus Hideo zelf in een uitgebreide video op zijn Youtube-kanaal.

Gedurende de COVID-pandemie ervoer Hideo namelijk eigenhandig dat ook hij maar een mens is. In 2020 werd Hideo zo ziek dat hij dacht dat dit wel eens het einde van zijn carrière kon zijn. Met die herinnering in het achterhoofd - en het constante gesmeek van fans om een nieuwe Metal Gear Solid - besloot Hideo om niet alleen een testament op te laten tekenen, maar ook om Physint te maken. Want ja, als je de rechten over de Metal Gear franchise niet hebt, dan maak je maar een game die er verdraaid veel van wegheeft.

Toch moeten we Physint niet zien als een poging om een nieuwe Metal Gear game te maken. Volgens Hideo is Physint een action-espionage stealth game pur sang, maar ook een game die men wel eens zou kunnen verwarren met een film. "Als je moeder je kamer binnenloopt om te kijken of je aan het gamen bent, zou ze denken dat je een film aan het kijken bent", aldus Hideo.

Ik ben benieuwd. Met Hideo's huidige track record kan het werkelijk alle kanten op gaan met Physint. Wil je eerder aan de gang met iets Kojima-achtigs? Check dan vooral even de INDIKA-preview. Mindfucks gegarandeerd. Of je kunt natuurlijk ook nog even wachten op Death Stranding 2: On The Beach, waarvan we hier tien minuten aan beeldmateriaal hebben.

Bron: Youtube
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord