Leak: Broncode GTA V gelekt op GitHub

Geplaatst: 17 november 2022 20:27
-

De broncode van Grand Theft Auto V is gelekt. Tenminste, een deel van de code.

Je kunt je waarschijnlijk nog wel herinneren dat het hele internet een maand of twee geleden in rep en roer was vanwege de gelekte gameplaybeelden van GTA 6. Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg was, heeft Rockstar nu te maken met nog meer van haar gegevens die gelekt worden. Gisteren werd namelijk een deel van de broncode van Grand Theft Auto V gelekt en op het online softwareontwikkeling en versiebeheer platform GitHub geplaatst. De code die naar het platform gelekt is, schijnt wat script functies, verwijderde content uit GTA Online, notities en een deel van de anti-cheat software te bevatten. Inmiddels is de code weer van GitHub verwijderd, maar er zullen vast een aantal mensen zijn die de code van de site hebben kunnen downloaden. Het gebruiken van de code zal niet gaan. De code is namelijk niet compleet, waardoor je veel functies die erin geschreven staan, niet uit kunt voeren.

Wie de code gelekt heeft en of het daadwerkelijk de broncode van GTA V is, is niet zeker. Er zijn vermoedens dat de leaker van de GTA 6 gameplaybeelden destijds ook de broncode van GTA V gestolen heeft.

Bron: Dark Side of Gaming
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Grand Theft Auto V

Ontwikkelaar:

Rockstar North

Uitgever:

Rockstar Games

Release:

17 september 2013

Beste game van 2013

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord