Grand Theft Auto V

  • Ontwikkelaar Rockstar North
  • Eerste releasedatum 17 september 2013
  • Platformen Pc , Xbox 360 , PlayStation 3 , PlayStation 4 , Xbox One
  • Genre Actie , Open-World
  • Gameliner score

Leak: Broncode GTA V gelekt op GitHub

De broncode van Grand Theft Auto V is gelekt. Tenminste, een deel van de code.

Je kunt je waarschijnlijk nog wel herinneren dat het hele internet een maand of twee geleden in rep en roer was vanwege de gelekte gameplaybeelden van GTA 6. Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg was, heeft Rockstar nu te maken met nog meer van haar gegevens die gelekt worden. Gisteren werd namelijk een deel van de broncode van Grand Theft Auto V gelekt en op het online softwareontwikkeling en versiebeheer platform GitHub geplaatst. De code die naar het platform gelekt is, schijnt wat script functies, verwijderde content uit GTA Online, notities en een deel van de anti-cheat software te bevatten. Inmiddels is de code weer van GitHub verwijderd, maar er zullen vast een aantal mensen zijn die de code van de site hebben kunnen downloaden. Het gebruiken van de code zal niet gaan. De code is namelijk niet compleet, waardoor je veel functies die erin geschreven staan, niet uit kunt voeren.

Wie de code gelekt heeft en of het daadwerkelijk de broncode van GTA V is, is niet zeker. Er zijn vermoedens dat de leaker van de GTA 6 gameplaybeelden destijds ook de broncode van GTA V gestolen heeft.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?