Microsoft erkent tekort aan Xbox-controllers

Geplaatst:
Aangepast: 11 februari 2024 20:36

Microsoft heeft in een statement aangegeven dat er door leveringsonderbrekingen een tekort is ontstaan aan draadloze Xbox-controllers in heel Europa. Ook hier in Nederland zijn de winkelschappen leeg.

Terwijl Sony mogelijk van plan is om een PlayStation 'Pro' controller te onthullen, lukt het Microsoft niet om de vraag naar de eigen controllers bij te benen. Het Amerikaanse bedrijf geeft aan met een tekort te kampen, nadat vrijwel alle grote detailhandelaren hun voorraad hebben verkocht. Wanneer er wel nieuwe draadloze controllers in de winkelschappen verschijnen, gaan ze als warme broodjes over de toonbank. Doorverkopers maken momenteel gretig gebruik van de tekorten door de Xbox-controllers met een extra grote winstmarge te verkopen. Daardoor zijn de consumenten de pineut.

In een statement vertelde Microsoft VGC dat het bedrijf op de hoogte is van het feit dat het momenteel lastig is om aan een draadloze Xbox-controller te komen. ''We werken zo snel mogelijk samen met onze productie- en retailpartners om dit te verbeteren.'' De Amerikaanse hardwaregigant adviseert consumenten om contact op te nemen met lokale winkels voor de beschikbaarheid van de controllers.

Xbox Controller Pexels
Pexels

Op de website van het Xbox Design Lab staat wel nog steeds dat de gepersonaliseerde controllers binnen 28 dagen geleverd worden. Het is onduidelijk of dit daadwerkelijk het geval is, of dat de tekst nog bijgewerkt moet worden.

Bron: VGC
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord