Microsoft erkent tekort aan Xbox-controllers

Microsoft heeft in een statement aangegeven dat er door leveringsonderbrekingen een tekort is ontstaan aan draadloze Xbox-controllers in heel Europa. Ook hier in Nederland zijn de winkelschappen leeg.

Terwijl Sony mogelijk van plan is om een PlayStation 'Pro' controller te onthullen, lukt het Microsoft niet om de vraag naar de eigen controllers bij te benen. Het Amerikaanse bedrijf geeft aan met een tekort te kampen, nadat vrijwel alle grote detailhandelaren hun voorraad hebben verkocht. Wanneer er wel nieuwe draadloze controllers in de winkelschappen verschijnen, gaan ze als warme broodjes over de toonbank. Doorverkopers maken momenteel gretig gebruik van de tekorten door de Xbox-controllers met een extra grote winstmarge te verkopen. Daardoor zijn de consumenten de pineut.

In een statement vertelde Microsoft VGC dat het bedrijf op de hoogte is van het feit dat het momenteel lastig is om aan een draadloze Xbox-controller te komen. ''We werken zo snel mogelijk samen met onze productie- en retailpartners om dit te verbeteren.'' De Amerikaanse hardwaregigant adviseert consumenten om contact op te nemen met lokale winkels voor de beschikbaarheid van de controllers.

tekort Xbox controllers

Op de website van het Xbox Design Lab staat wel nog steeds dat de gepersonaliseerde controllers binnen 28 dagen geleverd worden. Het is onduidelijk of dit daadwerkelijk het geval is, of dat de tekst nog bijgewerkt moet worden.

BRON VGC

Over auteur Nils Hoogervorst

Nils Hoogervorst Als het mogelijk was, had onze Nils zich dagelijks gehuld in een Nintendo kloffie. Boze tongen beweren dat Nils zichzelf in slaap neuriet op het deuntje van Super Mario Bros. nadat hij zich in zijn Splatoon-pyjama heeft gestoken en in bed is gaan liggen. Lekker onderuitgezakt zitten gamen voor een groot scherm is er voor Nils echter niet bij, hij prefereert handheld gaming. Wel zo makkelijk, want dan kun je rustig naar de wc zonder dat je je game op pauze hoeft te zetten. Zijn grootste guilty pleasure? Nintendogs + cats!

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?