Microsoft zet 15.000 mensen op straat

Ook de game-industrie wordt flink heen en weer geschud door de kredietcrisis, waar eerder al de nodige banen verloren gingen. Eerder gingen de geruchten rond dat Microsoft in januari met ontslagen zou komen. Dit gerucht kunnen we nu bevestigen, want zojuist heeft Microsoft afscheid genomen van 15.000 mensen. In totaal heeft Microsoft 90.000 medewerkers in dienst.

MSN is het meest getroffen door deze ontslag golf. Hoeveel ontslagen er zijn gevallen bij de Xbox Gaming divisie is nog onbekend, wel is bekend dat Europa, Afrika en het Midden-Oosten het zwaarst zijn getroffen. Amerika komt er nog het beste vanaf.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?