Midway is failliet?

Geplaatst: 13 februari 2009 15:26
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Het ging al een tijd niet goed Midway: ze hadden al uitstel van bètaling aangevraagd. Nu heeft het Amerikaanse gedeelte van Midway een 'Chapter 1 Bankruptcy' aangevraagd, wat inhoudt dat het bedrijf nog wel blijft bestaan, maar dat ze maatregelen moeten voorstellen om het bedrijf staande te houden. Als deze voorgestelde maatregelen worden afgewezen, is het over en uit voor de Amerikaanse tak van Midway. Alle bedrijven buiten de Verenigde Staten zullen wel gewoon overeind blijven.

Op games die via Midway uitkomen zal dit zeker effect hebben. De game Wheelman is al verhuisd naar Ubisoft in de Verenigde Staten. Hier binnen de Benelux wordt de game uitgegeven door Atari. Of door alle ontwikkelingen rondom Midway de game op tijd gaat komen is nog maar even de vraag.

Ook is het erg onduidelijk wat er met This is Vegas gaat gebeuren, die bij Midway US in ontwikkeling is. Wanneer er niets gebeurt, zal de game waarschijnlijk tezamen met Midway ten onder gaan.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer