Na vijftien jaar valt het doek voor Merge Games

-

De indie-uitgever Merge Games - bekend van o.a. Bramble: The Mountain King, Spirit of the North, Smalland: Survive the Wilds en meer - wordt opgedoekt. De games worden opgevangen door Maximum Entertainment.

Na vijftien jaar valt het doek voor Merge Games. Volgens Maximum Entertainment - die voorheen bekendstond als Modus Games - gaat het om een integratie tussen de twee bedrijven. Merge Games wordt opgeslokt door Maximum Entertainment. Echter, het lijkt allemaal niet geheel goed te gaan met de publicatie op social media. De eerste statement van Merge Games werd verwijderd en daarna vervangen door Maximum Entertainment. Als we het artikel van Games Industry.biz erbij pakken, zien we dat het oorspronkelijk niet ging om een samensmelting. Er zijn simpelweg veel ontslagen gevallen bij Merge Games en de deuren van de onderneming zijn gesloten. Hierdoor kreeg de tweet van Maximum Entertainment een Community Note, waardoor men niet helemaal overtuigd is van het gepresenteerde verhaal.

Hopelijk komen alle medewerkers van Merge Games goed terecht.

Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord