Need for Speed krijgt viertal games in 2009

Geplaatst: 1 februari 2009 01:33
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Er gingen een tijd lang geruchten te ronde dat Electronic Arts de Need for Speed serie zou schrappen, maar daar lijkt het vooralsnog niet op. Need for Speed krijgt dit jaar maar liefst vier nieuwe delen die de serie terug op de kaart moeten zetten.

Met Need for Speed: Shift zal de serie in de richting van simulatiegames gaan, waar het draait om realisme en daarnaast de manier waarop de bestuurder te werk gaat in de game. Deze game zal verschijnen voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

Need for Speed: Nitro zal een simpele, arcade-achtige race game zijn en zal een aparte grafische stijl krijgen. Deze game zal verschijnen voor de Nintendo Wii en de Nintendo DS.

Voor de PC zal er een gratis online variant op de serie verschijnen. Je kunt het online opnemen tegen andere in alle bekende auto's door middel van een online matchmaking-systeem. Deze game zal exclusief verschijnen in Azië, maar als het daar succesvol blijkt zal het naar Europa komen. Ook zal er nog een vierde Need for Speed uitgebracht worden die nu al ontwikkeld wordt. Hierover wilt Electronic Arts Black Box nog niets kwijt.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer