Nieuwe Resident Evil 4 remake details onthuld

Geplaatst:

Via een exclusieve preview van Game Informer zijn we wat details rijker als het gaat om de remake van Resident Evil 4. De remake mikt op nieuwe content, maar wil ook trouw blijven aan het origineel.

Zo zijn er nieuwe vijanden die jou het leven zuur maken in de remake. Één daarvan is een grote vent met een flinke hamer. Je herkent hem snel, want hij heeft het hoofd van een stier over zijn eigen gezicht getrokken. Best wel metal, als je het mij vraagt. In de Resident Evil 4 remake kunnen we ons ook opmaken voor nieuwe gameplaycontent in de vorm van side quests. Deze verschillen van puzzels tot fetch quests. Leon hoeft zich in ieder geval geen zorgen te maken over de vloek van iedere gamer zijn bestaan: quick time events. Deze zijn uit de remake geschrapt.

We kunnen ook met minstens één nieuw wapen aan de slag: de kruisboog. De laserzichtapplicatie die kenmerkend was voor het origineel is wederom te vinden, ditmaal als een upgrade voor je wapens. Leon kan meerdere messen met zich meenemen, zodat hij zich te allen tijde kan verdedigen. De vijanden in RE4 remake laten nieuw gedrag zien. Zo kunnen zij ook de boel barricaderen voor extra irritatiepunten. Over irritaties gesproken, Ashley heeft wat veranderingen tot haar genomen. Zo staat ze niet meer stil, maar vlucht ze weg van vijanden wanneer ze te dichtbij komen. Het is geen Game Over meer, wanneer Ashley neergaat - de speler heeft dan nog tijd om haar te doen herleven. Resident Evil 4 is de meest trouwe remake van Capcom tot nu toe. Waar de remakes van Resident Evil 2 en Resident Evil 3 de nodige context hebben veranderd, probeert Capcom met Resident Evil 4 remake niet te veel te veranderen. Sommige scenes zijn daarom ook 1:1 te vergelijken.

Check hier de meest recente Resident Evil 4 gameplaybeelden.

De Resident Evil 4 remake staat op de planning voor 24 maart voor de pc, Xbox Series X|S, PlayStation 4 en 5.

Bron: Game Informer
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Resident Evil 4 Remake

Series

Resident Evil

Uitgever

Capcom

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, VR, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

24 maart 2023

Ontwikkelaar

Capcom

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord