NL Charts: GfK gamesverkoopcijfers week 18 van 2010

Geplaatst: 9 mei 2010 14:11
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

1. 2010 FIFA World Cup South Africa (PlayStation 3)
Vorige week: -
Aantal weken: 1
2010 FIFA World Cup South Africa is een speciale editie in aanloop van de wereldkampioenschap voetbal in Zuid Afrika. Alle 199 landen die meedoen aan de kwalificatie en alle officiële namen van spelers zullen in de game beschikbaar zijn.

2. 2010 FIFA World Cup South Africa (Xbox 360)
Vorige week: -
Aantal weken: 1
2010 FIFA World Cup South Africa is een speciale editie in aanloop van de wereldkampioenschap voetbal in Zuid Afrika. Alle 199 landen die meedoen aan de kwalificatie en alle officiële namen van spelers zullen in de game beschikbaar zijn.

3. New Super Mario Bros. Wii (Nintendo Wii)
Vorige week: 6
Aantal weken: 23
Het is alweer meer dan twintig jaar geleden dat Mario en Luigi naar de 2D stijl van toen terugkeren. Bevrijd prinses Peach uit de handen van koning der Koopa's Browser. Je kunt de game alleen beleven of samen met drie anderen. Achtergronden zijn prachtig ontworpen en ieder personage op het scherm wordt gepresenteerd in prachtige 3D-stijl.

4. Pokémon HeartGold (Nintendo DS)
Vorige week: 3
Aantal weken: 5
Pokémon HeartGold is de remake op de gouden game die tien jaar geleden in Amerika uit zijn gekomen. Je kunt dus opnieuw genieten van oude bekenden als Cyndaquil en Lugia. Een leuk extraatje bij je aankoop is de zogenaamde Pokéwalker, waarmee je bijvoorbeeld je Pokémon ervaringspunten toe kunt kennen terwijl je zelf loopt.

5. Family Trainer Extreme Sports (Nintendo Wii)
Vorige week: -
Aantal weken: 1
Door middel van deze dansmat, die veel lijkt op de mat van Dance Revolution, werk je jezelf door een groot arsenaal van mini-games waaronder mijnracen, stamspringen en kanovaren.

6. Pokémon SoulSilver (Nintendo DS)
Vorige week: 2
Aantal weken: 6
Pokémon SoulSilver is de remake op de zilveren game die tien jaar geleden in Amerika uit zijn gekomen. Je kunt dus opnieuw genieten van oude bekenden als Cyndaquil en Lugia. Een leuk extraatje bij je aankoop is de zogenaamde Pokéwalker, waarmee je bijvoorbeeld je Pokémon ervaringspunten toe kunt kennen terwijl je zelf loopt.

7. Call of Duty: Modern Warfare 2 (PlayStation 3)
Vorige week: 8
Aantal weken: 5
Modern Warfare 2 is het vervolg op gelijknamige game, Call of Duty Modern Warfare. Het verhaal gaat verder waar het eerste deel ophielt, Captain 'Soap' MacTavish keert terug, maar dan als niet speelbare karakter. De levels zijn geavanceerde dan voorheen en bovendien spelen de meeste missies af boven in de besneeuwde bergtoppen.

8. Grand Theft Auto IV: Episodes from Liberty City (PlayStation 3)
Vorige week: 4
Aantal weken: 3
Ga opnieuw op avontuur in de wereld van Grand Theft Auto IV. Het verhaal houdt niet op met Niko Bellic, maar het is juist het begin van twee nieuwe verhalen. In dit pakket zitten de twee downloadable content pakketten The Lost and Damned en The Ballad of Gay Tony, waarmee je de stad weer onveilig kunt maken.

9. Splinter Cell: Conviction (Xbox 360)
Vorige week: 1
Aantal weken: 4
In Splinter Cell: Conviction is Sam Fisher niet meer de goeierik die voor de overheid werkt. De overheid zit achter hem aan en hij doet alles om ze te ontlopen. Maak je één met de groep mensen en zorg ervoor dat je niet opgemerkt wordt!

10. Wii Fit Plus (Nintendo Wii)
Vorige week: 10
Aantal weken: 6
Heb jij er al altijd van gedroomd om nog fitter te worden zonder je vertrouwelijke huiskamer te verlaten? Dan volgt er nu goed nieuws! Wii Fit Plus, het vervolg op de razend populaire Wii Fit. Ook zal er een nieuwe calorieënmeter te vinden zijn in deze nieuwe game. In totaal zal Wii Fit Plus 50% meer content bevatten als zijn voorganger.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer