NL Charts: GfK gamesverkoopcijfers week 28 van 2010

Geplaatst: 19 juli 2010 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

1. Super Mario Galaxy 2 (Nintendo Wii)

Vorige week: 1
Aantal weken: 6
In 2007 zette Super Mario Galaxy de wereld van de games op z'n kop, en dat kunstje gaat Mario herhalen in dit directe vervolg vol nieuwe levels en nieuwe power-ups. Dit keer krijgt Mario hulp van zijn dinosaurusvriendje Yoshi.

2. Red Dead Redemption (PlayStation 3)
Vorige week: 2
Aantal weken: 9
Red Dead Redemption speelt zich af in het wilde westen rond het begin van de 20e eeuw. Een tijd waarin de gevaarlijke, uitgestrekte gebieden steeds meer moeten toegeven aan de invloed van de regering en de groei van het industriële tijdperk.

3. Pokémon SoulSilver (Nintendo DS)
Vorige week: 5
Aantal weken: 5
Pokémon SoulSilver is de remake op de zilveren game die tien jaar geleden in Amerika uit zijn gekomen. Je kunt dus opnieuw genieten van oude bekenden als Cyndaquil en Lugia. Een leuk extraatje bij je aankoop is de zogenaamde Pokéwalker, waarmee je bijvoorbeeld je Pokémon ervaringspunten toe kunt kennen terwijl je zelf loopt.

4. Red Dead Redemption (Xbox 360)
Vorige week: 3
Aantal weken: 9
Red Dead Redemption speelt zich af in het wilde westen rond het begin van de 20e eeuw. Een tijd waarin de gevaarlijke, uitgestrekte gebieden steeds meer moeten toegeven aan de invloed van de regering en de groei van het industriële tijdperk.

5. Call of Duty: Modern Warfare 2 (PlayStation 3)
Vorige week: 8
Aantal weken: 15
Modern Warfare 2 is het vervolg op gelijknamige game, Call of Duty Modern Warfare. Het verhaal gaat verder waar het eerste deel ophielt, Captain 'Soap' MacTavish keert terug, maar dan als niet speelbare karakter. De levels zijn geavanceerde dan voorheen en bovendien spelen de meeste missies boven in de besneeuwde bergtoppen.

6. Pokémon HeartGold (Nintendo DS)
Vorige week: 7
Aantal weken: 4
Pokémon HeartGold is de remake op de game die tien jaar geleden in Amerika uit is gekomen. Je kunt dus opnieuw genieten van oude bekenden als Cyndaquil en Lugia. Een leuk extraatje bij je aankoop is de zogenaamde Pokéwalker, handig voor ervaringspunten!
7. Wii Fit Plus (Nintendo Wii)
Vorige week: 4
Aantal weken: 2
Heb jij er al altijd van gedroomd om nog fitter te worden zonder je vertrouwelijke huiskamer te verlaten? Dan volgt er nu goed nieuws! Wii Fit Plus, het vervolg op de razend populaire Wii Fit. Ook zal er een nieuwe calorieënmeter te vinden zijn in deze nieuwe game. In totaal zal Wii Fit Plus 50% meer content bevatten als zijn voorganger.

8. Crackdown 2 (Xbox 360)
Vorige week: nieuw
Aantal weken: 1
Crackdown 2 is het vervolg op het gelijknamige eerste deel. Je bent in Crackown 2 net als het eerste deel lid van de politie. Dit korps heet The Agency en moet Pacific City bevrijden van een virus dat de stad op het moment teistert en mensen veranderd in zombies.

9. New Super Mario Bros. Wii (Nintendo Wii)

Vorige week: 6
Aantal weken: 33
Het is alweer meer dan twintig jaar geleden dat Mario en Luigi naar de 2D stijl van toen terugkeren. Bevrijd prinses Peach uit de handen van koning der Koopa's Browser. Je kunt de game alleen beleven of samen met drie anderen. Achtergronden zijn prachtig ontworpen en ieder personage op het scherm wordt gepresenteerd in prachtige 3D-stijl.

10. Pro Cycling Manager 2010 (PC)
Vorige week: nieuw
Aantal weken: 1
Begin je carrière als coach van een wielrenteam in Pro Cycling Manager 2010. Zorg ervoor dat jouw team de top bereikt en mee kan strijden om de hoogste plaatsen in de meest bekende rondes zoals de Giro, de Vuelta en natuurlijk de Tour de France.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer