NL Charts: GfK gamesverkoopcijfers week 31 van 2010

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Als je naar buiten kijkt kun je het haast niet geloven, maar toch is het zo. Het is zomer. Daarom wat langer vertraagd dan vorige week, maar dat is omdat de charts pas laat beschikbaar waren voor ons.

Maar daar zijn ze dan eindelijk, de Nederlandse Charts van week 31.
1. StarCraft II: Wings of Liberty (PC Games)
Vorige week: 1
Aantal weken: 2
StarCraft II blijft het epische verhaal van de Protoss, Terran en Zerg. Deze drie verschillende en krachtige rassen krijgen wederom ruzie met elkaar en gaan de strijd met elkaar aan in dit legendarische real-time strategy en is het vervolg op het origineel, StarCraft.

2. Super Mario Galaxy 2 (Nintendo Wii)
Vorige week: 2
Aantal weken: 9
In 2007 zette Super Mario Galaxy de wereld van de games op z'n kop, en dat kunstje gaat Mario herhalen in dit directe vervolg vol nieuwe levels en nieuwe power-ups. Dit keer krijgt Mario hulp van zijn dinosaurusvriendje Yoshi.

3. Mario Kart (Nintendo Wii)

Vorige week: 4
Aantal weken: 5
De volgende generatie Mario Kart baant zich een nieuwe weg naar de Wii! Nieuwe parkoersen, nieuwe coureurs (waaronder Mii-personages), nieuwe voertuigen en de mogelijkheid om met twaalf spelers te racen via de Nintendo Wi-Fi Connection staan garant voor de ultieme Mario race-ervaring!

4. Red Dead Redemption (PlayStation 3)
Vorige week: 3
Aantal weken: 12
Red Dead Redemption speelt zich af in het wilde westen rond het begin van de 20e eeuw. Een tijd waarin de gevaarlijke, uitgestrekte gebieden steeds meer moeten toegeven aan de invloed van de regering en de groei van het industriële tijdperk.

5. New Super Mario Bros. Wii (Nintendo Wii)
Vorige week: 5
Aantal weken: 36
Het is alweer meer dan twintig jaar geleden dat Mario en Luigi naar de 2D stijl van toen terugkeren. Bevrijd prinses Peach uit de handen van koning der Koopa's Browser. Je kunt de game alleen beleven of samen met drie anderen. Achtergronden zijn prachtig ontworpen en ieder personage op het scherm wordt gepresenteerd in prachtige 3D-stijl.

6. Call of Duty: Modern Warfare 2 (PlayStation 3)
Vorige week: 7
Aantal weken: 18
Modern Warfare 2 is het vervolg op gelijknamige game, Call of Duty Modern Warfare. Het verhaal gaat verder waar het eerste deel ophielt, Captain 'Soap' MacTavish keert terug, maar dan als niet speelbare karakter. De levels zijn geavanceerder dan voorheen en bovendien spelen de meeste missies boven in de besneeuwde bergtoppen.

7. Red Dead Redemption (Xbox 360)
Vorige week: 6
Aantal weken: 12
Red Dead Redemption speelt zich af in het wilde westen rond het begin van de 20e eeuw. Een tijd waarin de gevaarlijke, uitgestrekte gebieden steeds meer moeten toegeven aan de invloed van de regering en de groei van het industriële tijdperk.

8. Pokémon SoulSilver (Nintendo DS)
Vorige week: 6
Aantal weken: 7
Pokémon SoulSilver is de remake op de zilveren game die tien jaar geleden in Amerika uit zijn gekomen. Je kunt dus opnieuw genieten van oude bekenden als Cyndaquil en Lugia. Een leuk extraatje bij je aankoop is de zogenaamde Pokéwalker, waarmee je bijvoorbeeld je Pokémon ervaringspunten toe kunt kennen terwijl je zelf loopt.

9. Pokémon HeartGold (Nintendo DS)
Vorige week: 8
Aantal weken: 6
Pokémon HeartGold is de remake op de game die tien jaar geleden in Amerika uit is gekomen. Je kunt dus opnieuw genieten van oude bekenden als Cyndaquil en Lugia. Een leuk extraatje bij je aankoop is de zogenaamde Pokéwalker, handig voor ervaringspunten!

10. De Sims 3: Ambities (Add-On) (PC)
Vorige week: opnieuw in charts
Aantal weken: 7
Dit is de tweede officiële uitbreidingspakket op De Sims 3. In deze Add-On krijg je de mogelijkheid de meeste excentrieke en spannende banen ter wereld te voeren. Zo komen de meeste bizarre bannen voorbij, van spoken jager tot uitvinder.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer