NL Charts: GfK gamesverkoopcijfers week 33 van 2009

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

1. Wii Sports Resort (Nintendo Wii)
Vorige week: 1
Aantal weken: 4
Wii Sports Resort is een meeslepend, uitgebreid en actief spel waarin je twaalf uitdagende resort-spellen kunt spelen. Het bevat dezelfde aantrekkingskracht als het oorspronkelijke Wii Sports, dat door miljoenen mensen wordt gespeeld. Wii Sports Resort is eenvoudig te spelen, maar uitgebreid genoeg om zelfs de meest ervaren spelers uit te dagen.

2. Wii Fit (Nintendo Wii)
Vorige week: 3
Aantal weken: 61
Er waren eerder al videogame-accessoires die zich op je voeten in plaats van je handen richtten. Van de Power Pad uit de Nintendo Entertainment System-tijd tot de Dance Dance Revolution-dansmat; allemaal stelden ze spelers wereldwijd in staat de benen te gebruiken voor een actievere spelervaring. Maar geen van de eerdere accessoires is vergelijkbaar met Wii Fit en het Wii Balance Board (voorlopige titel), die je woonkamer omvormen in een fitnesscentrum voor de hele familie.

3. Mario Kart (Nintendo Wii)
Vorige week: 2
Aantal weken: 66
De volgende generatie Mario Kart baant zich een nieuwe weg naar de Wii! Nieuwe parkoersen, nieuwe coureurs (waaronder Mii-personages), nieuwe voertuigen en de mogelijkheid om met twaalf spelers te racen via de Nintendo Wi-Fi Connection staan garant voor de ultieme Mario race-ervaring!

4. De Sims 3 (PC)
Vorige week: 4
Aantal weken: 11
De vrijheid die je als speler in De Sims 3 hebt, zal je inspireren met eindeloze creatieve mogelijkheden en je vermaken met onverwachte verrassende en ondeugende momenten!In De Sims 3 kun je samen met je unieke Sims de open levendige buurt verkennen. Hier kun je vrij rondlopen en allerlei nieuwe locaties bezoeken, het uiterlijk en karakter van je Sims aanpassen en genieten van het snelle en leuke spelverloop.

5. Pokemon Platinum (Nintendo DS)
Vorige week: 5
Aantal weken: 13
Dit wervelende nieuwe avontuur, gesitueerd in de Sinnoh-regio van de Pokémon-wereld, zit vol nieuwe functies en mogelijkheden. De Wi-Fi Plaza biedt bijvoorbeeld nieuwe manieren om online te spelen via de Nintendo Wi-Fi Connection, terwijl spelers hun meest grootse overwinningen kunnen opslaan in de Vs. Recorder. In de geheel nieuwe Distortion World maakt tijd noch ruimte de dienst uit, wat natuurlijk resulteert in compleet nieuwe uitdagingen.

6. Mario Kart (Nintendo DS)
Vorige week: 6
Aantal weken: 13
Tijd om te racen... zonder snoertjes! De wereldberoemde Mario Kart-serie gaat helemaal los, waarbij spelers draadloos met z'n achten tegelijk in karts kunnen racen en aan battles kunnen deelnemen, ongeacht of iedereen over een Game Card beschikt. Plus: speel tegen maximaal drie anderen tegelijk, waar ook ter wereld, via Nintendo Wi-Fi Connection!

7. Grand Theft Auto IV (PC)
Vorige week: 10
Aantal weken: 3
The American dream... Iedereen droomt ervan, zo ook Niko Bellic uit Oost-Europa. Wanneer hij van zijn neef Roman een mail krijgt dat hij het goed heeft in Amerika besluit hij de gok te nemen en hij verhuist naar Liberty City. Vervolgens ondervind hij dara meer problemen dan hij had verwacht te vinden in het land van de onbegrensde mogelijkheden...

8. 10 voor Taal (Nintendo DS)
Vorige week: nieuw
Aantal weken: 1
In 10 voor taal kun jij testen of je een echt taalwonder bent. Naast de speltypen die je kent van de tv, bevat deze game nog veel meer minigames. Je kunt, als je de game speelt, kiezen tussen het volledige spel of één van de afzonderlijke onderdelen. Je kunt zelfs je vrienden uitdagen en het opnemen tegen maximaal zeven anderen.

9. New Super Mario Bros. (Nintendo DS)
Vorige week: 8
Aantal weken: 16
Het eerste gloednieuwe tweedimensionale platformspel met Mario in de hoofdrol sinds Super Mario World! Voorzien van prachtige 3D-graphics die de klassieke 2D-gameplay ondersteunen, is dit een razendsnel avontuur dat Mario-fans ongetwijfeld juichend over velden, onder water, door kastelen en de lucht in zal voeren. Dit spel maakt volop gebruik van de krachten van de DS, waardoor het Mushroom Kingdom er levendiger uitziet dan ooit.

10. EA Sports Active (Nintendo Wii)
Vorige week: 7
Aantal weken: 2
EA Sports Active is een game gericht op vrouwen van ongeveer 35 jaar. Deze fitness simulatie bevat diverse sporten, waaronder cardio boksen, softball en tennis. EA Sports Active is de Westerse tegenhanger van het populair Wii Fit op de Nintendo Wii.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer