Check hier alle The Game Awards 2023 content

Overname EA door Apple een grote grap?

Electronic Arts was een tijd lang de grootste uitgever in games. Na de fusie van Activision en Vivendi leek het echter allemaal niet meer zo goed te gaan met Electronic Arts. Hoewel het natuurlijk voor een deel aan de economische crisis lag, maakte het bedrijf afgelopen jaar toch ruim één miljard dollar verlies.

Sinds even gaat nu het gerucht dat Apple interesse heeft in een overname van de ooit grootste gamesuitgever. Apple ziet namelijk graag meer games voor de Mac en zet hiermee een directe stap. Toch beweren analisten het tegendeel.

Analist Michael Pachter zei het volgende:

Sounds retarded to me () Apple could buy Warner Music for around $3 billion, and control 20 percent of all recorded music. That makes more sense to their current business model than buying EA for more than twice that, doesn't it?

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?