Rare: 'Perfect Dark XBLA is nog maar het begin'

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het is erg stil rondom uitgever Rare als het gaat om nieuwe titels, Rare was vroeger één van de toonaangevende ontwikkelaars van zijn tijd voor Nintendo. Rare was ondermeer verantwoordelijk voor het succes van Donkey Kong Country, GoldenEye en niet te vergeten de Killer Instinct-serie. De ontwikkelaar is overgenomen door softwaregigant Microsoft en ontwikkeld nu nog alleen games voor Microsoft's Xbox 360 en de pc.

Op dit moment werkt Rare aan de port van Perfect Dark voor Xbox Live Arcare. In een gesprek met website CVG heeft Mark Betteridge van Rare laten weten nog meer ports naar Xbox Live Arcade zullen gaan komen. Om welke games het gaat is nog niet bekend, maar Betteridge hint naar de game Batteloads.

We know there are a lot of people looking forward to that. There's nothing to announce yet after Perfect Dark, but we've got over 25 years of IP to dip into so there's no shortage of possibilities.

Welke games mag Rare van jou opnieuw uitgeven? Laat het ons weten.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer