Xbox 360: 54,2 procent kans op technische problemen

Volgens een enquête gehouden door het magazine Game Informer en die door maar liefst 5000 mensen is ingevuld, is bij 54,2% van de ondervraagden hun Xbox 360 al eens stuk gegaan (denk dan vooral aan de bekende en beruchte Red Ring Of Death). Als we deze gegevens doortrekken naar de verkoopcijfers komen we tot een toch wel dramatisch beeld. Er zijn ongeveer 30 miljoen Xbox 360's verkocht. Met een beetje rekenen komt men dan bij 15,72 miljoen stuk gegane Xbox'en!

Om het allemaal nóg erger te maken: 41,2 procent van de 360 gebruikers had ook een tweede maal technische problemen met hun geliefde console. Dit komt dus neer op 12,36 miljoen mensen waarbij hun Xbox ook voor de tweede keer faalde.

Om er nog wat meer cijfers tegenaan te gooien: het volgende lijstje.

Kans op technisch defect.
PlayStation 3 - 10,6 procent
Wii - 6,8 procent
Xbox 360 - 54,2 percent

Kans op een tweede technisch defect.
PlayStation 3 - 14,7 procent
Wii - 11 procent
Xbox 360 -41,2 procent

Spelers bij wiens vrienden een console had met problemen.
PlayStation 3 - 12,4 procent
Wii - 6 procent
Xbox 360 - 69,9 procent

"Zeer behulpzame" klantenservice.
Sony - 51,1 procent
Nintendo - 56,1 procent
Microsoft - 37,7 procent

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?